|

Cohen: Türkiye'nin sabrı taştı

Bill Clinton'ın başkanlığı döneminde Savunma Bakanlığı yapan William Cohen, Türkiye'nin sabrının PKK konusunda taşmakta olduğunu anladığını belirterek, PKK'ya karşı yeterli adım atılmadığını söyledi.

Anka
00:00 - 3/12/2007 Pazartesi
Güncelleme: 12:52 - 3/12/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Cohen: Türkiye'nin sabrı taştı
Cohen: Türkiye'nin sabrı taştı

Bill Clinton'ın başkanlığı döneminde Savunma Bakanlığı yapan William Cohen Türkiye'nin PKK konusunda sabrının taşmakta olduğunu anladığını belirterek, PKK'ya karşı yeterli adım atılmadığını söyledi. Ancak Türkiye'nin sınırötesi operasyonu konusunda itidalli davranması gerektiğini ifade eden Cohen, Kuzey Irak'a yönelik askeri harekatın hata olacağını bildirdi.


Amerika'nın Sesi Radyosu'na (VOANEWS) demeç veren Cohan, “Bence bir sınır ötesi operasyon hata olur. Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmesi iyi olmaz. Ama Türkiye sabırsızlanmakta haklı. PKK'yı durdurmak için yeterince çaba gösterilmedi. Türk hükümeti, Amerika'nın, “PKK'yı kınıyoruz, PKK bir terörist örgüttür” açıklamalarını uzun bir süredir sabırla dinliyor” dedi.


Irak hükümetinın Irak sınırını geçerek Türkiye'de şiddet eylemleri yapanları durdurmak için yeterince gayret göstermediğini de ifade eden Cohen, “Türkiye Kuzey Irak'a girmeye hazır. Ben, Türkiye'nin Kuzey Irak'a girmekten kaçınması ve PKK'nın peşine düşme konusunda Amerika ile işbirliği yapmasını umuyorum” diye konuştu.

16 yıl önce