|

Dünya çöldeki Mervan''ı konuşuyor

BM yetkilisi Andrew Harper''ın paylaştığı bu fotoğraf Suriye''deki savaş nedeniyle yollara düşen çocukların dramınını anlatmada sembol oldu.

.
00:00 - 19/02/2014 الأربعاء
Güncelleme: 23:40 - 18/02/2014 الثلاثاء
Yeni Şafak
Dünya çöldeki Mervan''ı konuşuyor
Dünya çöldeki Mervan''ı konuşuyor

Suriye''nin sınırlarındaki geçiş noktalarında her gün yaşanan bir sahne dünyanın ilgisini bir anda buraya çevirdi. Ürdün''de Hagallat sınır kapısında geçici olarak annesinden ayrı düşen 4 yaşındaki Mervan, Birleşmiş Milletler görevlileri tarafından çölde tek başına bulundu. BM görevlisi Andrew Harper çektiği bu fotoğrafı Twitter''da paylaşınca internette en çok konuşulan konulardan biri Mervan''ın dramı oldu.

ÇOCUKLAR İÇİN BÜYÜK TRAVMA

Çoğu mülteci grubu, çocuklarını ve taşıyabildikleri eşyayı Suriye''nin dışına çıkartmaya çalışan annelerden oluşuyor. Kapılar açılınca izdiham yaşanırken, mülteciler ileri doğru hamle yapmaya çalıştıkça çocuklar da annelerini kaybediyor. İzdiham hafifleyince BM görevlileri aramalara başlıyor ve genelde çocuklar çok uzun süre tek başlarına kalmıyor. Harper Mervan''ın bu fotoğraf çekildikten 10 dakika sonra annesine kavuştuğunu belirtiyor. Ancak bu anne ve çocuklar için travmatik bir deneyim. Mervan sadece o gün Ürdün''e geçen bin kişiden sadece biriydi. Şu anda Ürdün''de 600 bin, bölgede ise 2,4 milyon Suriyeli mülteci var.

٪d سنوات قبل