|

Crocker: Operasyona karşıyız

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, Türkiye'nin askeri operasyon düzenlemesine karşı olduğunu söyledi.

Anka
00:00 - 3/08/2007 Cuma
Güncelleme: 12:27 - 3/08/2007 Cuma
Yeni Şafak
Crocker: Operasyona karşıyız
Crocker: Operasyona karşıyız

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker, Türkiye'nin Kuzey Irak'a yönelik askeri operasyon düzenlemesine karşı olduğunu açıkladı. Amerikan'ın bu konudaki tutumunun net olduğunu belirten Crocker, Türkiye'nin bölgede yapacağı sınır ötesi bir operasyon'un "ne Türkiye'nin, ne de Irak'ın çıkarınadır" dedi.

KYB'nin resmi internet sitesine göre, Iraklı gazetecilerle Bağdat'ta sohbet toplantısı düzenleyen Amerikan Büyükelçisi Crocker, lrak'ın siyasi ve güvenlik durumunun yanı sıra, lrak'ın komşu ülkelerle ilişkilerini değerlendirdi. Sitedeki haberde şöyle denildi:

“Türkiye'nin seçimler sonrası Kürdistan Bölgesine yönelik yeniden gündeme gelen sınır ötesi operasyon tehditleri ve Türk ordusu'nun sınırdaki Kürt köylerini yeniden bombardımanına dikkat çeken Crocker, 'Amerika, Türkiye'nin Kürdistan topraklarına askeri operasyon düzenlemesine kesinlikle karşıdır' dedi ve ABD yönetimi'nin bu sorunu çözmek için yoğun çaba gösterdiğini ifade etti.”

Ryan Crocker, Türkiye'nin bölgede yapacağı sınır ötesi bir operasyon'un "ne Türkiye'nin, ne de lrak'ın çıkarınadır" dedi.

Bu arada, Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Amerika'dan Türkiye'nin bölgeye yönelik askeri operasyon tehditleri konusunda tavır alması yönündeki talebinin hatırlatılması üzerine Crocker, "Amerika, daha önce Kürdistan topraklarına askeri operasyon düzenlenmesine karşı olduğu konusundaki tutumunu açıklamıştı. Biz bu konuyu Ankara ile de konuşmuştuk" diye konuştu.

17 yıl önce