|

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir süre bekleme kararı aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Suriye topraklarında asla gözümüz yok. Birileri çıkıp bir şeyler söylüyor ama Türkiye şu anda dış politikada destan yazıyor. Bölgedeki son gelişmeler nedeniyle bir süre bekleme kararı aldık" dedi.

Yeni Şafak
15:34 - 21/12/2018 Cuma
Güncelleme: 16:29 - 21/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, The Grand Tarabya Otel'de düzenlenen Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı Ödül Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE DESTAN YAZIYOR

Kendi sınırlarımız içinde huzurla, güvenle ve şevkle çalışabilmemiz için bölgemizin huzuru da önemli. Birileri çıkar, "dış politikada şu anda yönetimin, iktidarın hali ortada"Şu anda, Türkiye dış politikada destan yazmaktadır, destan. Hem diplomatik anlamda, hem askeri anlamda, hem de sınırlarımızın güvenliği anlamında bunu başarabilmiş bir Türkiye var.

Bizim kimsenin toprağında hakkında hukukunda gözümüz yoktur. Ama Suriye’de bize gelecek terör saldırılarına karşı tavrımız kesindir. Dün sayın Ruhani’ye de onu söyledim bizim derdimiz şu güvenlik noktasında sorunlarımızdan taviz veremeyiz bölgenin güvenliği bizim için esastır.

Suriye’de devam eden hadiseler hem insani hem de güvenlik boyutuyla ülkemizle doğrudan ilişkilidir. Suriye’nin Irak’ın Kafkasya’nın yaşadığı sıkıntılar bize de yansır.

HEM PKK HEM DE DEAŞ’I ORTADAN KALDIRACAK BİR HAREKAT TARZI İZLEYECEĞİZ

Trump’la yaptığımız görüşmede bize şunu söyledi; Buradan DEAŞ’ı temizler misiniz? dedi, temizleriz daha önce de temizledik yeter ki siz bize gerekli lojistik desteği verin. Bundan sonra da bu terör gruplarını etkisiz hale getirebilecek bir Özgür Suriye Ordusu’na ve Mehmetçiklere sahibiz. Çekilmeye başladılar, hedef bu. Şimdi hedef diplomatik ilişkilerimizi sağlıklı bir şekilde yürütebilmek. Samimi olan Arabı Kürdü hepsi Türkiye gelsin diyorlar, Neden Türkiye’ye inanıyorlar. Fırat’ın doğusunda tüm ikazlarımıza rağmen kurulmaya çalışılan terör koridoru bizi her türlü riski göze almamızı gerektiren bir noktaya getirdi. Obama döneminde yaşanan sorunlar kötü bir miras olarak Trump’a kaldı. Tabi bu yeni bir düzenlemeye geçilmesinde zaman kaybettirdi.

Önümüzdeki aylarda Suriye sahasında hem PKK/YPG unsurlarını hem de DEAŞ kalıntılarını temizlemeye yönelik harekat tarzı izleyeceğiz bu böyle bilinsin.



#Recep Tayyip Erdoğan​
#İhracat
#Fırat'ın doğusu
5 yıl önce