|

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmeye Beyaz Saray'dan açıklama: Biden yapıcı ikili ilişkileri sürdürmeyi yineledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesi sonrası Beyaz Saray'dan açıklama geldi. Görüşmede Ege ve Suriye'deki istikrarın öneminin konuşulduğunun belirtildiği açıklamada, "Biden, yapıcı ikili ilişkilerin korunması arzusunu bir kez daha dile getirdi." denildi.

21:20 - 29/06/2022 Çarşamba
Güncelleme: 21:46 - 29/06/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Biden'ın Madrid'deki NATO Zirvesi kapsamında ikili bir görüşme gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada,
"Başkan Biden, Türkiye'nin Finlandiya ve İsveç ile üçlü muhtıra imzalayarak, bu ülkelerin NATO'ya katılımına davetin önünü açmasını memnuniyetle karşıladı."
ifadesine yer verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Biden'ın Ukrayna'ya desteği de ele aldığına işaret edilen açıklamada, Ukrayna tahılının ihracatının önündeki Rus engelinin aşılmasının önemine de değinildiği aktarıldı.

  • Açıklamada,
    "Liderler, Ege ve Suriye'de istikrarın korunması konusunu da ele alındı. Biden, yapıcı ikili ilişkilerin korunması arzusunu bir kez daha dile getirdi ve iki lider hükümetleri arasında yakın iletişimin sürdürülmesine vurgu yaptı."
    ifadeleri kullanıldı.
#Beyaz Saray
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Joe Biden
#ABD
2 yıl önce