|

Cumhurbaşkanı Hadi Yemen'e geri döndü

Bir süredir Suudi Arabistan'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi Yemen'e geri döndü. Hadi, geçici başkent Aden'de hükümet yetkilileriyle "olağanüstü" toplandı.

Yeni Şafak
12:16 - 17/11/2015 Salı
Güncelleme: 10:20 - 17/11/2015 Salı
AA

Bir süredir Suudi Arabistan'da bulunan Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, bu sabah geldiği "geçici başkent" Aden'de hükümet yetkilileriyle "olağanüstü toplantı" düzenlediği bildirildi.



Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, çok sayıda üst düzey yetkilinin katıldığı toplantıda başta Aden ve Husilerden geri alınan diğer vilayetlerin güvenliği olmak üzere ülke için önemli olan pek çok konu ele alındı.



Maliye Bakanı Mansur el-Kuita, Planlama Bakanı Muhammed el-Meytemi, Tarım Bakanı Ahmed el-Meyseri, Su ve Çevre Bakanı İzzi Hibetellah Şureym, Bayındırlık Bakanı Vahiy Taha Eman ve Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed Ali eş-Şedadi'nin hazır bulunduğu toplantıda ayrıca, Taiz'deki çatışmalarda gelinen son nokta ve yaşanan gelişmelerin de görüşüldüğü ifade edildi.



Kurtarılmış kentleri ziyaret edecek


Hadi ve beraberindeki heyet bu sabah Suudi Arabistan'a ait bir uçakla Riyad'dan geçici başkent olarak ilan edilen Aden'e gelmişti. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Hadi'nin ay sonuna kadar Aden'de kalacağını, sonrasında ise bazı ''Kurtarılmış'' kentleri ziyaret edeceğini aktarmıştı.



Yakın zamanda Birleşik Arap Emirlikleri'nden bazı askeri güçler, cumhurbaşkanı ve hükümetin güvenliğini sağlamak üzere Aden'e gelmişti.



Yemen'de geçen mart ayında başlayan çatışmaların ardından Suudi Arabistan'a giden Abdurrabu Mansur Hadi, ilk olarak altı ay aradan sonra eylül ayında Aden'e dönmüştü. Hadi, Aden'de 4 gün kaldıktan sonra Birleşmiş Milletler'de konuşma yapmak üzere New York'a gitmişti.



#Yemen
#Aden
#Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi
8 yıl önce