|

DAEŞ bahanesiyle İslam okuluna darbe

Hollanda Eğitim Bakanlığı, DAEŞ bahanesiyle Amsterdam'daki bir İslam okuluna verilen devlet yardımını kesti. Holanda'da devletin ve yerel yönetimlerin desteği ile ayakta duran okullardan yardımın kesilmesi, okulun fiilen kapanması anlamına geliyor. İslami Eğitim Vakfı Başkanı Soner Atasoy ise kapatma kararının bir karalama kampanyası olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
09:49 - 31/05/2016 Salı
Güncelleme: 07:03 - 31/05/2016 Salı
Diğer

Hollanda Eğitim Bakanlığı, DAEŞ bahanesiyle Amsterdam'daki bir İslam okuluna verilen devlet yardımını kesti.



Kararı açıklayan Eğitim Bakan Yardımcısı Sander Dekker, okul yöneticilerinden birisinin "açıkça DAEŞ'e sempati duyduğunu" söylediğini öne sürdü. DAEŞ'i bahane ederek korku politikasıyla okula yardımı kesen Hollanda Eğitim Bakanlığı, müfettişlerin yaptığı araştırmaların da, okula ilişkin kaygıları gidermediğini iddia etti.



BBC' yer alan habere göre, Hollanda Eğitim Bakan Yardımcısı, "Bizim vergilerimizle finanse edilen bir okulun çocukları Hollanda'nın bir parçası olmaktan uzaklaştırması kabul edilemez" dedi.



Eğitim bakanlığının aldığı bu karar, okulun varlığını sürdürmesini zorlaştırıyor.



Hollanda'da okullar devletin ve yerel yönetimlerin desteği ile ayakta duruyor. Bu yardımların kesilmesi, okulun fiilen kapanması anlamına geliyor.



İslami Eğitim Vakfı tepkili


Orta öğretim alanında faaliyet gösteren okulun bağlı olduğu İslami Eğitim Vakfı Başkanı Soner Atasoy ise karara tepkili.


Hollanda basınına konuşan Soner Atasoy, Dekker'i, "yalancılık ve iftira atmakla" suçladı.



İddiaları reddeden Atasoy, okul yönetimin "DAEŞ'e sempati" konusundaki açıklamaya zamanında tepki verdiğini söyledi.


#İslami Eğitim Vakfı
#Hollanda
#DAEŞ
#Soner Atasoy
#Sander Dekker
8 yıl önce