|

DAEŞ'e ağır darbe

DAEŞ'e karşı operasyonlarını artıran Peşmerge güçleri, Kerkük'te DAEŞ'e düzenlediği operasyonda örgütün lider kadrosundan 6 kişiyi öldürürken, Irak ordusunun Ramadi'de düzenlediği operasyonda da 57 örgüt militanını öldürüldü.

Yeni Şafak
14:39 - 18/07/2015 Cumartesi
AA

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde terör örgütü DAEŞ'e operasyon düzenleyen Peşmerge güçlerinin örgütün lider kadrosundan 6 kişiyi öldürdüğü bildirildi.



Kerkük İlçe ve Nahiyeler Polis Müdürü Serhat Kadir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Koalisyon güçleri, dün gece Havice ilçesine bağlı Abbasi nahiyesindeki DAEŞ hedeflerini bombaladı. Saldırıda örgütün lider kadrosundaki isimlerden Muhammet Adnan Şuyiş, Hamza Süleyman İbrahim, Muniz Reşit Ahmet, Raad Nazım Şişani, Vezah Hacı İbrahim ve Salih İbrahim öldürüldü" dedi.



Kerkük'e 15 dakika

Bu arada Kerkük'ün güneyinde, terör örgütü DAEŞ ile aralarındaki mesafenin daraldığına dikkati çeken Kadir, "DAEŞ, Kerkük'e 15 dakika uzaklıkta. Peşmerge güçleri, her an teyakkuz halinde. Elimizde çeşitli silahlar ve patlayıcılar var. Ancak DAEŞ her zaman Kerkük için tehdittir. Çünkü örgüt sürekli bomba yüklü araçlarla intihar eylemleri düzenliyor" ifadelerini kullandı.



DAEŞ'in kadrosunda yabancı savaşçıları barındırdığını vurgulayan Kadir, "Dün geceki saldırıda öldürülen Raad Nazım Şişani adlı örgüt üyesi bunun en somut kanıtıdır. DAEŞ, fırsat bulduğu an saldıracaktır. Biz de o nedenle teröristlerin ilerlememesi ve sızmaması için tüm tedbirleri alıyoruz" diye konuştu.




57 militan öldürüldü

Irak ordusunun da DAEŞ'e karşı operasyonları devam ediyor. Irak'ın Enbar ilinde terör örgütü DAEŞ ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda 57 örgüt militanının hayatını kaybettiği bildirildi.



Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ramadi'nin doğusunda askeri operasyonlarını artıran güvenlik güçleri ile DAEŞ arasında çatışmalar yaşandı. Olaylarda 57 örgüt militanı öldü, 5 emniyet mensubu yaralandı.



Güvenlik güçlerinin Ramadi'ye kentin doğusundan girmeye çalıştığı ancak DAEŞ'in yollara ve evlere döşediği patlayıcıların ilerleyişin önünde engel oluşturduğu ifade edildi. Ordunun ayrıca, kentin kuzeyindeki Saklaviyye nahiyesinin kontrolünü DAEŞ'ten geri almak için operasyonlarını sürdürdüğü kaydedildi.



Savunma Bakanlığı, pazartesi günü Enbar'ı DAEŞ militanlarından temizlemek için askeri operasyonlar başlattıklarını duyurmuştu.



Irak'ta, terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014'te Musul'u ve ardından diğer bazı bölgeleri ele geçirmesiyle başlayan çatışmalar ülkenin çeşitli kentlerinde devam ediyor. Irak ordusu ile Şii Haşdi Şabi milisleri ve Peşmerge güçleri, DAEŞ'in elindeki bölgeleri geri almak için operasyonlar düzenliyor. ABD öncülüğündeki koalisyon güçleri de Irak ordusuna havadan destek veriyor.





#Irak
#DAEŞ
#operason
#saldırı
9 yıl önce