|

Dalay Lama, İtalya'da deprem bölgesinde

Tibet'in ruhani lideri 14. Dalay Lama, İtalya'nın Milano kentine yapacağı ziyaret öncesi, 20 ve 29 Mayıs'taki iki büyük depremle sarsılan Emilia-Romagna bölgesini ziyaret ederek, bölgeye 50 bin dolarlık yardım yapacağını açıkladı.

Aa
00:00 - 24/06/2012 Pazar
Güncelleme: 16:06 - 24/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Dalay Lama, İtalya'da deprem bölgesinde
Dalay Lama, İtalya'da deprem bölgesinde

14. Dalay Lama Tenzin Gyatso, geçen ay arka arkaya meydana gelen depremlerle sarsılan Emilia-ROmagna bölgesinde, depremlerin merkez üssü Mirandola'yı ziyaret ederek, depremzedelerle bir araya geldi. 

Tibet'in ruhani lideri burada yaptığı açıklamada, 'Felaketin vurduğu bu yere, eli boş gelmek doğru değildir. Bu nedenle buraya 50 bin dolar bağışlayacağım' dedi. 

Deprem bölgesine gelirken bölgede, çok sayıda ev ve fabrikanın harap olduğunu gördüğünü ve tam anlamıyla bir felaket yaşandığını söyleyen Dalay Lama, depremzedelere kararlı olmaları gerektiklerini belirterek, bunun kendilerine geleceği kurmada yardımcı olacağını ifade etti. 

'Sizin için dua ediyorum' diyerek evsizlere 'yalnız olmadıkları' mesajını veren ruhani lider, fırsat bulur bulmaz deprem bölgesine geldiğini, gördükleri karşısında derin üzüntü duyduğunu kaydetti.

14. Dalay Lama'ya gezisi boyunca Emilia-Romagna bölge valisi Vasco Errani ve Mirandola belediye başkanı eşlik etti. 

26 kişinin yaşamını yitirdiği 20 ve 29 Mayıs'taki iki büyük depremin ardından bölge artçı sarsıntıların devam ettiği bildirildi. 

Öte yandan, Tibet'in ruhani liderinin Milano ziyaretiyle ilgili haberlerde, 14. Dalay Lama'ya Milano fahri vatandaşlığının verilmesinin gündeme geldiği, ancak Çin'in EXPO 2015'ten ayrılacağı baskısı üzerine ruhani lidere fahri vatandaşlık yerine şehrin anahtarının verilmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. İtalya ile Çin arasında mini bir krize yol açtığı iddia edilen konuyla ilgili Milano Belediye Başkanı Giuliano Pisapia ise herhangi bir Çinli yetkiliyle görüşmediklerini ve kimsenin de diktasını kabul etmediklerini ifade etmişti. 

12 yıl önce