|

Danimarka'dan küstah Türkiye açıklaması

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine karşı sessiz kalan ve darbecileri korumaya çalışan AB üyesi ülkelerden küstah açıklamalar gelmeye devam ediyor. Daha önce Avusturya'nın yaptığı 'Türkiye ile üyelik görüşmeleri sonlandırılmalı' açıklamasının bir benzeri de Danimarka'dan geldi. Danimarka'da iktidardaki Liberal Parti'den Michael Aastrup Jensen, AB'nin Türkiye ile üyelik görüşmelerini sonlandırması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak
17:23 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 17:28 - 9/08/2016 Salı
Reuters

FETÖ'nün başarısız darbe girişiminin ardından, FETÖ mensuplarını korumaya alan ve Türkiye'de seçimlerle iktidara gelen hükümetin yanında yer alamayan Batılı ülkelerin ikircikli tavrı da ortaya çıkıyor. Daha önce Avusturya Başbakanı'nın 'Türkiye ile üyelik görüşmeleri sonlandırılmalı' açıklamasının bir benzeri de Danimarka'dan geldi. Her fırsatta demokrasiden bahseden AB ülkelerinin, Türkiye'yi hedef alan FETÖ'nün teröristlere saldırısına karşı sessizliği büyük tepki toplarken, Batılı ülkelerden ise küstah açıklamalar geliyor. Danimarka'da iktidarda bulunan Liberal Partinin Dış politika Sözcüsü Jensen, sığınmacı anlaşması uygulanması ve vize serbestisinin hayata geçirilmesindeki anlaşmazlıklar ile Türkiye'deki darbe girişiminin ardından başlayan idam tartışmalarını Reuters'a değerlendirdi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Jensen, AB'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini sonlandırması gerektiğini söyledi. Jensen yaptığı açıklamada, "AB'ye aday bir ülke için gerekli olan minimum kırmızı çizgi aşılmıştır" dedi.



Türkiye aday ülkeler listesinden çıkarılsın

Jensen, "Bu, müzakerelerde yalnızca bir duraklama değil, doğrudan sonlandırılması ve Türkiye'nin aday ülkeler listesinden çıkarılmasına neden olmalıdır" dedi. Danimarka Dışişleri Bakanlığı'dan Jensen'in açıklamalarına ilişkin herhangi bir yorum yapılmaması ise dikkat çekti.


#Danimarka
#Liberal Parti'den Michael Aastrup Jensen
#Türkiye
#AB
8 yıl önce