|

Davutoğlu'na fahri doktora

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki Aziz Kiril Metodi Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanı verildi.

Aa
00:00 - 20/12/2012 Perşembe
Güncelleme: 19:36 - 20/12/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Davutoğlu'na fahri doktora
Davutoğlu'na fahri doktora

Davutoğlu'na fahri doktora unvanı takdimi için üniversite rektörlük binasında düzenlenen törene, Makedonya Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov, Başbakan Yardımcısı Teuta Arifi, Eğitim Bakanı Pançe Kralev, Devlet Bakanı Hadi Nezir, Türk Demokrat Partisi Başkanı Kenan Hasip ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Törenin yapıldığı salona Bakan Davutoğlu ile birlikte gelen üniversite rektörü Prof. Dr. Velimir Stoykovski, burada yaptığı konuşmada, "Bugün bizim için çok büyük bir gün. Büyük bir bilim ve devlet adamını aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Bakan Davutoğlu'na fahri doktora unvanı için teklifte bulunan Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Borçe Davitkovski de Davutoğlu'nun Türkiye ve Makedonya ile iki ülke üniversiteleri arasındaki işbirliğine büyük katkı sağladığını belirtti.


Bu katkılar dolayısıyla 26 Mart 2010'da üniversite olarak kendisine özel plaket verdiklerini hatırlatan Davitkovski, şimdi de uluslararası ilişkiler alanında fahri doktora unvanı takdim ettiklerini söyledi.

11 yıl önce