|

Dehşet kasabasına hüzün çöktü

20''si çocuk 27 kişinin öldüğü kanlı okul baskınına sahne olan Newtown kasabasına tam anlamıyla hüzün hakim durumda. Kasaba halkı bu yıl Noel eğlencesini gündemden çıkardıklarını söylüyor

.
00:00 - 17/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 23:21 - 16/12/2012 Pazar
Yeni Şafak
Dehşet kasabasına hüzün çöktü
Dehşet kasabasına hüzün çöktü

ABD''nin Connecticut eyaletinde halk, 27 kişinin ölümü ile sonuçlanan katliamın şokunu yaşıyor. Newtown kasabası sakinleri bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını söylüyor. Küçük bir kasaba olan Newtown''da meydana gelen olaydan sonra başta New York olmak üzere civar eyaletlerden çok sayıda insan okulu ziyaret ederek birlik ve beraberlik mesajı veri-yor. Çocukları ile gelen vatandaşlar okul çevresinde izin verilen alana kadar gelerek çiçek ve oyuncak bırakarak dua ediyor.

HERKES BİRBİRİNİ TANIYOR

Yaklaşık 27 bin nüfusa sahip kasabada herkes birbirini tanıyor. Newtown''da yaşayan Amerikalıların bir kısmı çalışmak için her gün New York''a gidiyor. Hazin saldırıyı televizyondan öğrenen kasaba sakinleri ilk olarak evlerine kapanmayı tercih etmiş. Daha sonra saldırganın öldüğü anlaşılınca okula giderek öğretmen ve öğrencilerin durumları ile ilgili bilgi almak istemişler. Farklı bir kasabada öğretmenlik yapan Vivian Sein, (42) Sandy Hook İlkokulu''nu ziyaret ederek dua edenlerden Sein, bu sene Noel eğlencesini de gündemden çıkardıklarını belirtiyor.

ÇOCUKLARI DEFALARCA VURMUŞ

Bu arada katliamla ilgili detaylar yavaş yavaş ortaya çıkıyor. Cesetler üzerinde yapılan otopside çocukların birkaç kez vurulduğu anlaşıldı. Olayda hayatını kaybeden 6-7 yaşlarındaki çocukların 8''i erkek, 12''si kız. Öldürülen 6 yetişkinin ise tamamı kadın. Öte yandan saldırıyı düzenleyen 20 yaşındaki Adam Lanza''ya daha önce otizmin bir türü olan Asperger sendromu teşhisi konulduğu öğrenildi.

Kimlikler belirlendi

Saldırıda ölenlerin isimleri: Çocuklar: Charlotte Bacon, Daniel Barden, Olivia Engel, Josephine Gay, Ana M. Marquez Greene, Dylan Hockley, Madeleine F. Hsu, Catherine V. Hubbard, Chase Kowalski, Jesse Lewis, James Mattioli, Grace McDonnell, Emilie Parker, Jack Pinto, Noah Pozner, Caroline Previdi, Jessica Rekos, Aveille Richman, Benjamin Wheeler, Allison N. Wyatt.

Yetişkinler: Dawn Hochsprung, Rachel Davino, Anne Marie Murphy, Lauren Rousseau, Mary Sherlach, Victoria Soto.

Katilin babası başsağlığı diledi

Kanlı saldırıyı düzenleyen 20 yaşındaki Adam Lanza''nın babası Peter Lanza, oğlunun elinden hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Lanza, ''Ailemiz, bu korkunç trajedinin dokunduğu herkesle birlikte yas tutuyor. Acımızı tarif etmek için söz bulamıyorum'' dedi.

Obama ziyaret ediyor

ABD Başkanı Barack Obama, Connecticut''taki okula silahlı saldırısı dolayısıyla Newtown''a gidiyor. Başkan Obama, trajedinin gerçekleştiği Newtown''a giderek, yakınlarını kaybeden aileler ve ilk müdahale ekibi üyeleriyle buluşacak.


11 yıl önce