|

Denktaş'ın son durunu ne?

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, hafta sonu geçirdiği septik şoktan çıktığı, ancak solunum yetmezliği sürdüğü için solum cihazına bağlı olduğu bildirildi.

İha
00:00 - 12/09/2011 Pazartesi
Güncelleme: 14:15 - 12/09/2011 Pazartesi
Yeni Şafak
Denktaş'ın son durunu ne?
Denktaş'ın son durunu ne?

Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi'nde tedavisine devam edilen Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın, hafta sonu geçirdiği septik şoktan çıktığı, ancak solunum yetmezliği sürdüğü için solum cihazına bağlı olduğu bildirildi.

YDÜ Hastanesi'nde bugün düzenlenen basın toplantısında doktorlar, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi. YDÜ Hastanesi Başhekimi Sevim Erkmen, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın bugün itibariyle yorgun ve uyku halinde olduğunu, akciğer enfeksiyonu ve solunum yetmezliği yönünden ise, septik tablodan çıkmakla birlikte, durumunun ciddiyetini koruduğunu söyledi.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Erkan Kaptanoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmada, Denktaş'ın Cumartesi günü sabah 04.00 sıralarında septik şok geçirdiğini ifade etti. Septik şokun akciğerdeki mikropların şekil değiştirerek kana karışması olduğunu söyleyen ve Denktaş'ın geçirdiği septik şok sonrasında solum cihazına bağlandığını anlatan Kaptanoğlu, zor bir hafta sonu geçirdiklerini kaydetti. Bütün ekibin Denktaş'ın şok tablosundan çıkması için çalıştığına işaret eden Kaptanoğlu, Denktaş'a çok yoğun tedavilerde bulunulduğunu belirtti. "Her zaman söylediğimiz gibi güçlü bünyesi sayesinde, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş verilen ilaçlara cevap vermeye başladı" diyen Kaptanoğlu, Denktaş'ın dün öğleden sonra iyileşme göstererek, kendilerini ümitlendirdiğini belirtti. Bugün itibarıyla Denktaş'ın yorgun ve uyku halinde olduğuna işaret eden Kaptanoğlu, Denktaş'ın geçirdiği septik şoktan çıktığını, ancak solum cihazına bağlı olduğunu, solunum yetmezliğinin devam ettiğini, şuurunun uykulu olduğunu anlattı. Kaptanoğlu, Denktaş'a seslendiklerinde gözlerini açabildiğini sözlerine ekledi.

Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Finn Rasmussen de, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın akciğerindeki mikropların kana karışması nedeniyle yeniden kötüleştiğine işaret ederek, Denktaş'ın zaatüresi olduğu için, yeterince oksijen alamadığını ve entübe edildiğini anlattı. Her şeye baştan başlanan bir sürecin içinde bulunulduğuna dikkat çeken Rasmussen, Denktaş'ın böbrek fonksiyonları, bakteriler gibi vücudundaki diğer hastalıklarla savaş durumunda olduğunu ve durumunun kritik olduğunu vurguladı. Her şeyin iyi gitmesi durumunda Denktaş'ın iyileşeceğinden ümitli olduklarını söyleyen Rasmussen, hastalığın ne kadar devam edeceğini bilmediklerini, ancak iyileşme periyodu ne kadar uzun sürerse o kadar çok sorunla karşılaşabileceklerini kaydetti.

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Kaya Süer de, geçen hafta Cuma günü gelişen septik şok nedeniyle çok zor bir hafta sonu geçirdiklerini, ancak dün öğleden sonra ve bugün sabah itibarıyla Denktaş'ın septik şoktan çıktığını kaydetti. Denktaş'ın verilen tedavilere gayet iyi cevap verdiğini ifade eden Süer, Denktaş'ın kritik durumunun devam ettiğini, ancak tedaviye verdiği cevabın iyi olması nedeniyle Denktaş'ı tekrar eski günlere döndürebileceklerini ümit ettiklerini vurguladı.

Bir sonraki basın toplantısının 16 Eylül Cuma saat 11.00'de yapılacağı da duyuruldu.

13 yıl önce