|

Derin itiraf

Alman gazeteci Udo Ulfkotte, Alman medyasının kirli çamaşırlarını, 'Satılmış Gazeteciler' kitabıyla ortaya döktü. Alman gazetecilerin, ABD tarafından seçildiğini söyleyen Ulfkotte, istihbaratçıların talebiyle yalan haberler yaptıklarını itiraf etti.

.
00:00 - 5/11/2014 Çarşamba
Güncelleme: 23:39 - 4/11/2014 Salı
Yeni Şafak
Derin itiraf
Derin itiraf

Alman gazeteci Udo Ulfkotte, dünya gündemine yön veren önemli televizyon kanalları ve gazetelerin yaptığı haberlerin ABD tarafından çarpıtılıp, yönlendirildiğini söyledi. Frankfurter Allgemeine Zeitung'un eski editörü, Alman medyasında bir çok ismin NATO ve ABD tarafından özel olarak seçilmiş gazeteciler olduğunu öne sürdü.

YALAN HABER YAZDIRDILAR

Alman gazeteci bu anlattıklarını, yakın zamanda basılan 'Satılmış Gazeteciler' (Gekaufte Journalisten) adlı kitabında da tüm ayrıntılarıyla ele aldığını belirtti. 25 yıldır gazetecilik yapan Ulfkotte, yalan haber yazmaya mecbur bırakıldığını söyledi.

SAVAŞA SÜRÜKLEMEK İÇİN

Ulfkotte, 'Ben ve meslektaşlarım, okura sadece Almanya değil, tüm Avrupa'da ihanet etmek için kalemimizi sattık. Savaşa sürüklemek için okura nasıl ihanet ettiğimizi anlatmak için yazdım bu kitabı. Ancak muz cumhuriyetlerinde olabilecek propaganda yalanlarıyla gırtlağıma kadar doluyum.'

Olmayan fabrikayı haberleştirdim

BND'nin, CIA tarafından kurulduğunu söyleyen Ulfkotte, Alman Gizli Servisi'yle ilgili kendi başından geçen bir olayı şöyle anlattı: 'BND, bana Frankfurt'a Frankfurter Allgemeine'a Kaddafi ve Libya üzerine bir haber yazdırmak için geldi. Kaddafi'nin Rabtha'da kimyasal gaz üretimi için fabrika kurmasına yönelik bir haberdi. Bu haber Frankfurter Allgemeine'da çıktıktan sonra tüm dünyanın televizyon ve gazetelerinde de yer aldı. Ama gerçekte benim hakkında hiçbir şey bilmediğim bir olaydı, gizli servis tarafından verilmişti. Büyük ihtimalle böyle bir fabrika hiç olmamıştı.'


10 yıl önce