|

Diri ele geçirilen tek Kaddafi

Muammer Kaddafi'nin Libya'daki son 'kalıntısı' olan oğul Seyfulislam Kaddafi yakalandı. Bugüne kadar kendisini ülkenin gelecekteki lideri olarak gören Seyfulislam, izbe bir yerde parmakları sargılı bir vaziyette bulundu

Trablus
00:00 - 20/11/2011 Pazar
Güncelleme: 01:15 - 20/11/2011 Pazar
Yeni Şafak
Diri ele geçirilen  tek Kaddafi
Diri ele geçirilen tek Kaddafi

Libya'da Kaddafi ailesine mensup son kişi Seyfulislam Kaddafi yakalandı. Öldürülen lider Muammer Kaddafi'nin en büyük oğlu olan Seyfulislam ailenin 'diri ele geçirilen' tek üyesi oldu. Seyfülislam, ülkenin güneyindeki Sebha bölgesinde, Dağlık Zintan bölgesinin savaşçıları tarafından yakalandı. Seyfülislam'ın helikopterle Zintan kentine, oradan da başkent Trablus'a götürüleceği belirtildi. İki yardımcısıyla birlikte Nijer'e kaçmaya çalışırken yakalandığı belirtilen 39 yaşındaki oğul Kaddafi'nin sağlık durumunun iyi olduğu söylenirken görüntülerde battaniyenin altındaki Seyfulislam'ın, ülkenin güneyindeki bedevi kabilesi Tuvarık'lar gibi giyindiği, sağ elinin üç parmağının sargıda olduğu görülüyor.

SONU BABASINA BENZEMESiN

Seyfülislam'ın yakalandığını doğrulayan Libyalı milislerin komutanlarından Başir el Tayeb, oğul Kaddafi'nin nerede yargılanacağı konusunda yorum yapmaktan kaçınırken Zintan'daki savaşçılar, Libya'da hükümet kurulana kadar Seyfülislam'ı ellerinde tutacaklarını duyurdu. Uluslararası Af Örgütü, "sonunun babası gibi olmaması için" Oğul Kaddafi'nin Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne teslim edilmesini istedi. Seyfulislam UCM tarafından savaş suçlusu olarak aranıyordu. Kaddafi rejiminin son günlerinde babasının en büyük destekçisi olan Seyfülislam, isyan hareketinden önce Muammer Kaddafi'nin yerine geçecek isim olarak görülüyordu. Baba Kaddafi, yakalandıktan sonra isyancılar tarafından vahşice öldürülmüştü. Kaddafi'nin ikinci eşinden doğan çocuklarının en büyüğü olan Seyfülislam'ın geçtiğimiz Ağustos ayında da yakalandığı öne sürülmüştü. Ancak Seyfülislam kısa süre sonra Libya'nın başkenti Trablus'ta gazetecilerin önüne çıkarak, gövde gösterisi yapmıştı.


Trablus sevince boğuldu

Seyfülislam Kaddafi'nin yakalandığı haberi Trablus halkını sevince boğdu. Başkent Trablus'un cadde ve sokaklarına dökülen Libyalılar sevinç gösterileri yaparken, kentteki Şuheda meydanında toplanan kalabalık bir grup da şarkılar ve sloganlar eşliğinde oğul Kaddafi'nin yakalanmasını kutladı. Kutlamalar sırasında çok sayıda insan Trablus sokaklarında arabalarıyla turlar atarken, silahlı grupların da yine kutlama amacıyla havaya ateş açtıkları gözlendi.



12 yıl önce