|

Doğu Ukrayna'da ateşkes yine ihlal edildi

Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılar, son 24 saatte 38 kez ateşkesi ihlal ederken, ayrılıkçılar ile ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda iki asker hayatını kaybetti. Ukraynalı yetkililer, Doğu Ukrayna'da, ateşkese rağmen çatışmaların devam ettiğini belirtti.

Aa
00:00 - 18/10/2014 Cumartesi
Güncelleme: 14:34 - 18/10/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Doğu Ukrayna'da ateşkes yine ihlal edildi
Doğu Ukrayna'da ateşkes yine ihlal edildi

Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon Analiz Merkezi yetkilisi Vladimir Polevoy, doğuda son 24 saatte çıkan çatışmalarda iki askerin yaşamını yitirdiğini, üç askerin ise yaralandığını kaydetti.

Polevoy, saldırıların Donetsk ve Debaltsevo yakınlarında yoğunlaştığını kaydederken, Smeloe kasabası yakınında ordu ile ayrılıkçılar arasında çatışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Vladimir Polevoy, son 24 saatte ülkenin güneyindeki Mariupol'un Sartana ve Şirokino kasabaları yakınlarında, Rusya hava kuvvetlerine ait iki insansız hava aracının tespit edildiğini belirtti.

24 saatte 28 ateşkes ihlali

Terörle Mücadele Merkezi Sözcüsü Vladislav Seleznev de yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, doğudaki ayrılıkçıların son 24 saatte 38 ateşkes ihlali yaptıklarını kaydetti.

Seleznev, ayrılıkçıların Peski, Starognatovka, Novomihaylovka, Krasnogorovka ve Tonenkoe kasabaları yakınında bulunan Ukrayna ordu birliklerine silahlı saldırılar düzenlediğini dile getirdi.

Vladislav Seleznev, ayrılıkçıların dün gece Donetsk havaalanına herhangi bir saldırı düzenlemediğini ve havaalanındaki durumun sakin olduğunu kaydederek, Donetsk havaalanının ordu birliklerinin kontrolünde, havaalanı yakınında bulunan otel ve garajın ise ayrılıkçıların elinde olduğunu ifade etti.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) verilerine göre, ülkenin doğusunda nisan ayının ortalarında başlayan gerginliklerden bu yana 3 bin 707 kişi yaşamını yitirirken, 9 bin 75 kişi de yaralandı.

Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılar ile hükümet güçleri arasında 5 Eylül'de Minsk'te ateşkes ilan edilmesine rağmen bölgede sık sık silahlı çatışmalar çıkıyor. Taraflar ateşkes ihlallerinde birbirlerini suçluyor.

10 yıl önce