|

Doktorlar, onları muayene etmeye korkuyor

Aa
00:00 - 22/10/2009 Perşembe
Güncelleme: 16:25 - 22/10/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Doktorlar, onları muayene etmeye korkuyor
Doktorlar, onları muayene etmeye korkuyor

Bulgaristan'da üç ayrı cinayet davasında yargılanan iki mafya liderini muayene edip haklarında sağlık raporu yazacak doktor bulunamıyor. 

Bulgar doktorların, korktukları için, iki mafya lideri Krasimir Marinov ile Nikolay Marinov'u muayene etmemeleri ve haklarında rapor yazmamaları yüzünden davada da hiçbir ilerleme kaydedilemiyor. 

Savcı Roman Vasilev, son duruşmada Marinov kardeşlerden birinin kardiyoloji kontrolü istediğini, ancak böyle bir kontrolü yapacak ve rapor yazacak tek bir doktor dahi bulamadıklarını açıkladı.

Savcı Vasilev, yaklaşık 25 doktorun çeşitli bahanelerle söz konusu sağlık kontrolünü yapmayı reddettiklerini belirterek, bu yüzden mahkemenin yurt dışından doktor getirmek zorunda kalacağını söyledi. 

Mafya liderlerini muayene etmek üzere çağrılan doktorların bazılarının kendi uzmanlığının yetersiz olduğunu söylediği, bazılarının ise sağlık raporu alarak izne çıktığı öğrenildi.

Emekli general Lüben Gotzev, iş adamı Nikola Damyanov ve ünlü kaçakçılarından İvan Todorov cinayetlerinden yargılanan Marinov kardeşler, her duruşmaya bel fıtığından kalp damar hastalıklarına kadar çeşitli sağlık raporları getirerek davayı uzatmaya çalışıyor.

Marinov kardeşlerin yanı sıra 4 suç ortağının yargılandığı dava iki yıldır sürüyor. 

15 yıl önce