|

Dolar pazarı

Afganistan’da hayat normalleşirken Kabil’de döviz bürolarının bulunduğu Şehzade Sarayı açıldı. 1 doların 87 Afganiden 84 Afganiye gerilediği çarşıya 100 dolarlık destelerle gelenler dikkat çekti.

00:00 - 5/09/2021 Pazar
Güncelleme: 05:04 - 5/09/2021 Pazar
Yeni Şafak
Şehzade Sarayı’na 100 dolarlık destelerle gelenler dikkat çekti.
Şehzade Sarayı’na 100 dolarlık destelerle gelenler dikkat çekti.
ABD’nin Afganistan’dan ayrılması ve Taliban’ın ülkede kontrolü sağlamasından bu yana başkent Kabil’de hayat günden güne normalleşiyor.
Dün Hamid Karzai Havalimanı’ndan ilk iç hat uçuşu gerçekleşti. Ülkenin bayrak taşıyıcısı Ariana Afgan Hava Yollarına ait yolcu uçağı, 31 yolcusuyla öğleden sonra yerel saatle 15.00 sularında Kabil’deki Hamid Karzai Havalimanı’ndan Mezarı Şerif’e uçtu.
Gün içinde bir iç hat uçuşunun da Herat’a yapılacağı belirtildi. İç hat uçuşlarının rutin şekilde devam edeceği kaydedildi.

DOLAR PAZARI

  • Ülkede döviz bürolarının bulunduğu Mandevi bölgesindeki Şehzade Sarayı ile özel üniversiteler de faaliyete geçti. 15 Ağustos’tan bu yana kapalı olan Kabil Şehzade Sarayı artık faaliyette.
    Ülkede döviz kurunun belirlendiği Şehzade Sarayı’nın açılmasıyla 1 dolar 87 Afganiden 84’e geriledi. Kabil’deki özel üniversiteler de kapılarını açtı.
    Az sayıda öğrencinin sınıflara gittiği öğrenilirken, devlet üniversiteleri ise henüz açılmadı. Taliban yetkilileri, üniversitelerin 7 Eylül’de faaliyetine başlayacağını duyurmuştu.
#Afganistan
#Şehzade Sarayı
3 yıl önce