|

Dolmabahçe buluşması sonrası Rusya ve Ukrayna'dan ılımlı mesajlar

Dolmabahçe buluşmasından sonra Rusya ve Ukrayna’nın karşılıklı mesajlarında olumlu ifadeler yer almaya başladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İstanbul’daki masaya atıfta bulunarak “Ukrayna tarafı somut tekliflerini kağıda dökmeye başladı” dedi. Ukrayna Başkanlık Ofisi’nden Ihor Zhovkva da Rusya’nın ilk kez ültimatomlar vermek yerine kendilerini dinlediğini söyledi.

00:00 - 31/03/2022 Perşembe
Güncelleme: 23:31 - 30/03/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov

Dolmabahçe buluşmasından sonra Rusya ve Ukrayna’nın karşılıklı mesajlarında olumlu ifadeler de yer almaya başladı. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, İstanbul’daki masaya atıfta bulunarak “Ukrayna tarafı somut tekliflerini kağıda dökmeye başladı” dedi.

SOMUT TEKLİFLER KAĞIDA DÖKÜLDÜ

  • Müzakerelerde henüz umut verici bir sonuca ulaşılamadığını belirten Peskov, “Öncelikle meslektaşım Vladimir Medinskiy (Rus müzakere heyeti başkanı) daha detaylı bilgiler verecek. İkinci olumlu gelişme ise Ukrayna tarafı somut tekliflerini kağıda dökmeye başladı. Genel olarak bakınca çok umut veren şeyler söyleyemeyiz. Bazı adımlar uzun süre alacak” dedi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Müşaviri Vladimir Medinskiy, İstanbul’da yapılan müzakerelerde, Ukrayna’nın ilk kez Rusya ile gelecekte normal ilişkiler kurmak için bazı koşulları yerine getirmeye hazır olduğunu gösterdiğini söyledi.

RUSYA ÜLTİMATOM VERMEDİ

Ukrayna Başkanlık Ofisi’nden Ihor Zhovkva, İstanbul’daki görüşmelerde ilk kez ültimatomlar ve kırmızı çizgiler vermek yerine Rus tarafının Ukrayna’nın tutumunu dinlediğini söyledi. Rusya ve Ukrayna arasındaki müzakereler için “kesinlikle ilerleme sağlandı” ifadelerini kullanan Zhovkva, Rusya ile toprak pazarlığı yapılmayacağını da sözlerine ekledi.


#Dolmabahçe
#Rusya
#Ukrayna
#Dmitriy Peskov
#Kremlin
#Ihor Zhovkva
2 yıl önce