|

Dominique yerinde mi yenge

Dış Haberler
00:00 - 21/05/2011 Cumartesi
Güncelleme: 01:34 - 21/05/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Dominique yerinde mi yenge
Dominique yerinde mi yenge

Toplamda 6 milyon doları bulan kefalet bedeli ve ev hapsi koşuluyla hapishaneden çıkarılmasına karar verilen IMF'nin eski patronu Dominique Strauss-Kahn için yeni bir dönem başladı. New York'ta bir otelde 32 yaşındaki görevli kadına cinsel saldırıda bulunup, zorla alıkoyduğu iddiasıyla tutuklanan ve IMF Başkanlığı görevinden istifa eden Strauss-Kahn'a, önceki günkü duruşmada 1 milyon dolar kefaletin yanı sıra 5 milyon dolarlık sigorta yaptırma şartı verildi.

Strauss-Kahn'ın kısmi özgürlüğün ardında Fransa'nın milyonerlerinden olan gazeteci eşi Anne Sinclair bulunuyor. Anne Sinclair, skandalın ardından kızı Camille birlikte ilk kez önceki günkü duruşmada halkın karşına çıktı. Elektronik kelepçe ile hareketleri izlenecek olan Kahn'-ın yanında 24 saat silahlı bir güvenlik görevlisi bulunacak, Strauss-Kahn, eşi Anne kendisinden bir şey istediğinde de cevap vermek zorunda kalacak.

Öte yandan, IMF'nin 'devrik' başkanına giydirilen hapishane önlüğü yabancı basının en çok dikkat çektiği hususlardan biri oldu. Omuz hizasında çekilen fotoğraftan yola çıkan İngiliz basını, Dominique Strauss-Kahn'ı boydan boya uzanan önlükle resmetti. Strauss-Kahn, Rikers Adası'ndaki hapishane bir hücrede tutuluyordu.

Hücreden milyonluk rezidansa

Yüksek güvenlikli, “mezar' lakaplı Rikers Adası'ndaki hapishane hücresinde zor günler geçiren IMF'nin eski patronunun yeni adresi, ABD'nin en gözde yerlerinden olan Manhattan olacak. Strauss-Kahn, zengin eşi Anne Sinclair'in kesenin ağzını açması sayesinde aylık masrafı 8800 dolara kadar çıkan Bristol Plaza'da bir apartman dairesine taşınacak. Dairenin satış bedeli ise 26 milyon dolar.



13 yıl önce