|

Dostluk pozu

Berlin'de düzenlenen Filistin Güvenlik Konferansı'na katılan Dışişleri Bakanı Babacan ve Alman meslektaşı Steinmer bu akşam oynanacak olan Türkiye- Almanya maçı öncesinde dostluk pozu verdi. Milli bayraklarını boyunlarına asarak fotoğraf çektiren iki bakan da, 'Dostluk kazansın' temennisinde bulundu.

Nablus
00:00 - 25/06/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:07 - 25/06/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Dostluk pozu
Dostluk pozu

Dışişleri Bakanı Ali Babacan ile Almanya Dışişleri Bakanı Walter Steinmeir, bu akşamki Türkiye-Almanya maçı öncesinde dostluk pozu verdi. Berlin'de düzenlenen Filistin Güvenlik Konferansında Türkiye'yi temsileden Babacan, Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeir ile konferans çerçevesinde bir araya geldi. İki bakanın ayaküstü sohbetinin konusu bu akşam oynanacak olan yarı final maçı olurken,”Maçı kim kazanır?” sorusuna Babacan “Dostluk kazansın” yanıtını verdi. Babacan ve Steinmeir, dostluk pozunu, boyunlarına kendi milli takımlarının atkılarını, ortaya da imzalarının bulunduğu hatıra topunu alarak verdiler.


FİLİSTİN'E 240 MİLYON $ SÖZÜ

Berlin'deki Filistin Güvenlik Konferansı'na katılan 40 ülke yetkilisi, Filistin güvenlik güçleri ile mahkemelerine yardımı masaya yatırdı. Batı Şeria'da, ceza hukuku alanında ilerleme sağlayarak, gelecekte kurulacak bir Filistin devletine zemin hazırlamak üzere toplanan yetkililer Filistin Yönetimi'ne yardım için en az 240 milyon dolar bağış toplamayı umuyor. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'yi Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın temsil ettiği Filistin Güvenlik Konferansının açılışında yaptığı konuşmada, Orta Doğu'da İsrail'in mevcudiyet hakkının güvence altına alınacağı iki devletli bir çözümden yana olduklarını yineledi. Babacan ise yaptığı açıklamada, güvenli sınırlar içinde bir Filistin devletinin kurulması için çaba harcadıklarını söyledi. “Amacımız, İsrail ile, güvenli sınırlar içinde bir Filistin devletinin kurulmasını sağlamak” diyen Babacan, Filistin topraklarına yardım amacıyla 3 yıl için 150 milyon dolar tahsis edildiğini, bu yardımın ve Orta Doğu'daki çeşitli ihtilaflı konuların konferansta gündeme geldiğini söyledi.


İsrail ordusu Nablus'ta öğrenci yurdunu bastı

Filistin'de 2 haftalık suskunluk bozuldu. Batı Şeria'da bir öğrenci yurdunu basan İsrail askerleri bir öğrenci ve bir sivilin ölümüne neden oldu. İsrail askerleri, Nablus yakınlarındaki Najah Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin kaldığı bir binayı kuşattı. Yakın mesafede bulunan 2 Filistinli'ye ateş açan askerler, şahısların ölümüne neden oldu. Üniversite yönetimi, olay üzerine yas ilan ederek, dersleri durdurduğunu açıkladı.



16 yıl önce