|

Dün Meryem'in doğum günüydü

İsrail'in Alin hastanesi Filistinli küçük bir kızın dramına tanıklık ediyor. İsrail saldırısında felç olan 6 yaşındaki Meryem'in dün doğum günüydü. Babası Yeni Şafak'a "Türkiye bize yardım etsin" dedi

Dış Haberler
00:00 - 31/08/2007 Cuma
Güncelleme: 01:07 - 31/08/2007 Cuma
Yeni Şafak
Dün Meryem'in doğum günüydü
Dün Meryem'in doğum günüydü

İsrail'in hava saldırısında yaralanarak felç olan ve bununla da kalmayıp oturma izni olmadığı için İsrail hükümeti tarafından Kudüs'te yattığı hastaneden sınırdışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Filisitinli küçük Meryem'in dün doğum günüydü! Ancak 6 yaşına basan Meryem'in dramı yeni yaşında da devam ediyor. İsrail'in, sınırdışı etme kararı aldığı Meryem, dünya kamuoyunun gündeminde kalmaya devam ederken İsrail hükümetinin aldığı karara karşı açılan dava 25 Eylül'de üst mahkemeye gidiyor. Gözler üst mahkemenin vereceği karara çevrilirken Meryem'in Kudüs'te yattığı "Alin" hastanesi de adeta küçük kızın dramına ortak oldu. İsrail The Haaretz gazetesinin bildirdiğine göre Alin hastanesi de bağlı olduğu hükümetin kararına karşı çıkıyor.

DOKTORLAR DA KARŞI

Alin Hastanesi ve Rahabilitasyon Merkezi'nin yöneticisi Shirley Meyer "Meryem Filistin'deki imkansızlıklar içerisinde gerektiği gibi tedavi edilemez. Bu yüzden o, tamamen iyileştiğinden emin olmadığımız sürece hiçbir yere gitmeyecek" dedi. İsrail hükümeti Meryem'e Ramallah'ta bir ev vermeyi ve oradaki Abu Raya Rehabilitasyon merkezi'nde tedaviyi taahhüt etmiş bulunuyor. Ancak Meyer "Abu Raya'nın başhekimiyle konuştum. Başhekim bana hastanelerinde Meryem'in tedavisini sağlayacak donanıma sahip olmadıklarını söyledi" diyor.

ÖLÜM KALIM SAVAŞI

Meryem'in acılı babası "Bu bir ölüm kalım meselesi. Solunum aygıtı olmadan sadece 50 saniye yaşayabilir. Sık sık komplikasyonlar oluyor. Burada uzmanlar var, Ramallah'ta yok. İsrail'in saldırısı oğlumu ve eşimi öldürdü. Tazminat istemiyorum, bütün istediğim kızıma bakmaları" diyor. Bir daha yürümeyemeceğinden habersiz olan Meryem ise, "Bana, babama ve küçük kardeşime, kendi başıma banyo yapabileceğim, giyinebleceğim bir ev vermelerini istiyorum. Babam ve kardeşimim istedikleri yemekleri yapabileceğim bir mutfak vermelerini istiyorum. Okula gitmek istiyorum ama önce kıyafetim, çantam olmalı"

diyor.



17 yıl önce