|

Dürüstlüğün mükâfatı 150 bin dolar

Bozuk para yerine yanlışlıkla kendisine elmas yüzük verilen dilenci, yüzüğü sahibine geri verince 150 bin doların sahibi oldu.

YENİSAFAK.COM.TR / CİHAN
00:00 - 26/02/2013 Salı
Güncelleme: 15:33 - 26/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Dürüstlüğün mükâfatı 150 bin dolar
Dürüstlüğün mükâfatı 150 bin dolar

ABD'nin Kansas şehrinde Club Plaza önünde uzun yıllardır dilencilik yapan evsiz Harris'e bozuk para yerine yanlışlıkla nişan yüzüğünü veren Sarah Darling bir gün sonra yaptığı yanlışlığı fark etti. Billy Ray Harris, değerli olduğunu bilmesine rağmen yüzüğü satmadı ve Darling geri gelince onu sahibine verdi.

Yaşadıklarından çok etklenen Sarah Darling ve nişanlısı, Harris adına internet üzerinden bir bağış kampanyası düzenlemeye karar verdi. 90 gün sürecek kampanyanın dolmasına 11 gün kala 6 binden fazla kişi toplam 150 bin dolar para bağışta bulundu.

Kampanya aynı zamanda hem Billy Ray Harris hem de Sarah Darling ve nişanlısını ülke çapında ünlü yaptı. Billy Ray Harris, kendisiyle yapılan bir röportajda Harris ise 'Yüzüğün çok değerli olduğunu anlamıştım. İnancıma göre, yüzüğü geri vermem gerekiyordu. Ben dini konularda hassas yetiştirildim. Bu yüzden yüzüğü geri verdim" diye konuştu. Harris'in çok ahlaki bir davranışta bulunduğunu söyleyen Darling 'Yüzüğü bulacağıma inanmıyordum. Bu benim için bir mucize gibiydi. 'dedi.


11 yıl önce