|

Düşen uçakta 11 kişi öldü

Nijerya'nın başkenti Lagos'ta, yolcu uçağınının havalandıktan hemen sonra düşmesi sonucu meydana gelen kazada 11 kişinin öldüğü, 4 kişinin yaralandığı bildirildi.

Aa
00:00 - 3/10/2013 Perşembe
Güncelleme: 18:23 - 3/10/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Düşen uçakta 11 kişi öldü
Düşen uçakta 11 kişi öldü

Lagos Eyalet Acil Durum Yönetim Kurumu Genel Yöneticisi Femi Oke-Osanyintolu düzenlediği basın toplantısında, kazada 11 kişinin öldüğünü, 4 kişinin yaralandığını söyledi.

Federal Havacılık Kurumu Sözcüsü Yakubu Dati de 20 yolcu ile 7 mürettebat taşıdığı belirlenen uçakta, kazanın ardından çıkan yangının söndürüldüğünü ve kurtarma çalışmalarına ağırlık verildiğini belirtti. Brezilya yapımı turprop embraer tipi uçağın kara kutusuna ulaşıldığını bildiren Dati, uçakta bulunan diğer 12 kişinin durumu hakkında bilgi vermedi.

Yerel basındaki haberlerde, uçakta, 13 Eylül'de hayatını kaybeden, eski Ondo Eyaleti Valisi Olusegun Agagu'nun naaşı ile Agagu'nun yakınlarının bulunduğu ifade edildi.

Yetkililer daha önce, Associated Airline için charter seferi yapan ve Ondo eyaletindeki Akure kentine doğru yola çıkan uçağın, Lagos'tan havalanmasının hemen ardından bir turnike yakınındaki açık alana düştüğünü duyurmuştu.

11 yıl önce