|

Düşen uçakta 2 İsrailli var

Dün düşen One-Two-Go havayollarına ait uçaktaki yolcuların 2'sinin İsrail vatandaşı olması, ZAKA ve MDA kuruluşunu harekete geçirdi

Aa
00:00 - 17/09/2007 Pazartesi
Güncelleme: 16:04 - 17/09/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Düşen uçakta 2 İsrailli var
Düşen uçakta 2 İsrailli var

İsrail, Tayland'da meydana gelen uçak kazasında ölenlerden 10'unun kendi vatandaşı olmasından endişeli. İsrail radyosu, Tayland polisinin, kazada hayatını kaybedenlerden 2'sinin İsrailli olduğunu belirlediğini bildirdi. Radyo, kimlik belirleme çalışmalarının henüz kesinlik kazanmadığını da belirtti.

Tayland'ın İsrailli turistlerce rağbet gören ülkelerden biri olması nedeniyle uçak kazası haberi İsrail'de endişeyle karşılandı. Uçakta İsrailli yolcuların da bulunduğunun belirlenmesi üzerine, İsrail arama-kurtarma kuruluşu Zaka ile ilk yardım kuruluşu Magen David Adom ekibi, dışişleri ve İsrail polis yetkilileriyle birlikte Tayland'a gitti. Sabah saatlerinde Bangkok'a ulaştığı bildirilen ekibin, DNA örnekleri, parmak izleri, diş kayıtları ve diğer verilerden hareketle kimlik belirleme çalışmalarında yer alacağı kaydedildi. Ekip ayrıca, kaza kurbanlarının ülkeye nakli işlemlerine yardımcı olacak. Uçak kazasından yaralı olarak kurtulanlardan ikisinin de İsrail vatandaşı olduğu belirlendi. Puket havaalanına inişe geçtiği sırada düşen ve ikiye ayrılan uçaktaki 123 yolcu ve 7 mürettebattan 90'ı ölmüş, diğerleri yaralı olarak kurtulmuştu. Ölenlerden 55'inin yabancı turist olduğu açıklanmıştı. İsrail basını, uçakta bulunan ancak halen kayıp olan 8 İsrailli arasında, balayı için Tayland'a giden iki çiftin de yer aldığını haber verdi.

Puket'teki son uçak kazası, ülkede 1998 yılında meydana gelen uçak kazasından sonra en ağır kayıplı kazalardan biri oldu. Tayland havayolları uçağı, 1998 aralık ayında Bangkok'un 530 km güneyindeki Surat Tani'de iniş yaparken, şiddetli yağmur nedeniyle düşmüş, uçaktaki 101 yolcu ölmüş, 45 kişi kurtulmayı başarmıştı.

17 yıl önce