|

'Ebola ile mücadele Almanya'nın öncelikli hedefi'

Alman hükümeti Sözcü Vekili Christiane Wirtz, Ebola virüsü ile mücadelenin Alman hükümetinin öncelikli hedefi olduğunu söyledi. Wirtz, Federal Basın Evi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Liberya, Gine ve Sierra Leone'deki durumunda endişe verici olduğunu ifade etti.

Aa
00:00 - 17/10/2014 Cuma
Güncelleme: 17:14 - 17/10/2014 Cuma
Yeni Şafak
'Ebola ile mücadele Almanya'nın öncelikli hedefi'
'Ebola ile mücadele Almanya'nın öncelikli hedefi'

"Ebola ile mücadele Alman hükümetinin öncelikli hedefidir" diyen Wirtz, Alman hükümetinin Ebola salgını ile mücadele için 84,7 milyon avro yardım yapacağını kaydetti.

Böylelikle Almanya'nın katkısının bu konuda 100 milyon avroyu geçeceğini ifade eden Wirtz, bu yolla alınacak çeşitli önlemlerin ve sivil toplum örgütleri ile başka uluslararası organizasyonların destekleneceğini belirtti.

Wirtz, uzun vadede ilgili ülkelerin sağlık sistemlerinin yapılandırılması ve güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade ederek, gelecek yıllarda bu konu üzerine odaklanılacağını vurguladı.

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Katja Angeli de Almanya'da Ebola virüsüne yakalanan hastalar için yedi ayrı merkezde gerekli olduğunda 47 yatağın hazır tutulduğunu, diğer ülkelerle kıyaslandığında Almanya'da standartların iyi olduğunu belirtti.

10 yıl önce