|

Egemenliğimiz saldırı altında

Venezuela’nın Ankara Büyükelçisi Jose Bracho, Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde (SDE) “Venezuela’da Darbe Teşebbüsü” konulu bir konferans verdi. Bracho, Venezuela’da yaşananların “yeni bir formatta” darbe teşebbüsü olduğunu söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 26/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:01 - 26/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Jose Bracho
Jose Bracho

ABD ve ABD’ye güdümlü ülkelerin anayasaya uygun olarak seçilmiş bir devlet başkanını tanımama teşebbüsünde bulunup kendi kendini devlet başkanı ilan eden bir şahsı devlet başkanı olarak ilan ettiklerini anlatan Bracho, “Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde, hiç kimse kendini durup dururken devlet başkanı ilan edemez. Halkın seçimi, halkın egemenliği dışında kimse karar veremez. Hele hele başka ülkeler bunu dışarıdan dizayn edemez” dedi. Bracho, Venezuela’nın tek yasal başkanının, yaklaşık 9 milyon seçmenin yüzde 67’sinin oyunu alan Maduro olduğunu vurguladı.

BİR SAVAŞ İLANI…

  • Jose Bracho, ABD’nin ülkesini hedef alan saldırılarını ise “savaş ilanı”na benzetti. Bracho, “Aslında bugün yaşananlar saldırgan politikaların, yaptırımların bir üst aşamasıdır. Bir ülkeye, halka ve onun yasal başkanına karşı, bugünkü Bolivarcı hükümete karşı bir savaş ilan edilmiştir. Chavez ulusal egemenliğine sahip çıkmaya karar verdiğinde aslında bu savaş ilan edilmişti” açıklamasını yaptı. Büyükelçi Bracho Venezuela’nın Türkiye’den öğrenecek çok şeyi olduğunu da konuşmasında belirtti. Büyükelçi, “Venezuela’da şu anda meydana gelen bu tarihi kriz, aslında bize çok büyük bir ders niteliğinde. Chavez ve Bolivar’ın çocuklarının Türkiye’den öğrenecek çok şeyi var” ifadelerini kullandı.
#Venezuela
#Büyükelçi
#Jose Bracho
#ABD
5 yıl önce