|

El Faysal: Müzakere sözü aldım

Prens Suud El Faysal, ABD'nin Orta Doğu müzakerelerinin 1 yıl içinde tamamlanacağı sözünü verdiğini açıkladı.

Aa
00:00 - 27/11/2007 Salı
Güncelleme: 14:04 - 27/11/2007 Salı
Yeni Şafak
El Faysal: Müzakere sözü aldım
El Faysal: Müzakere sözü aldım

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Suud El Faysal, Annapolis konferansı öncesinde, ABD'nin Orta Doğu müzakerelerinin 1 yıl içinde tamamlanacağı sözünü verdiğini açıkladı.

Eşşark El Avsat gazetesine demeç veren Prens Suud, Filistin-İsrail çatışması gibi temel konularda odaklanacağı için Annapolis'deki konferansa katılmaya karar verdiklerini söyledi.

Önemli bir etkenin de müzakereler için bir takvim belirlenmesi, böylece müzakerelerin sonsuz olmaması olduğunu belirten Prens Suud, konferansa ev sahipliği yapan Amerikan hükümetinin sürecin 1 yılı aşmayacağı konusunda söz verdiğini kaydetti.

Suudi Dışişleri Bakanı, Annapolis'in, özellikle ana konuları ve çatışmanın kökenlerini ele almasıyla Orta Doğu'nun çatışma tarihinde bir dönüm noktası olacağını ifade etti.

Uluslararası Orta Doğu Barış Konferansı, Washington yakınındaki Annapolis kentinde bugün başlayacak. İsrail ve Filistin liderlerinin yanı sıra, Türkiye'nin de aralarında olduğu 40 kadar ülke ve uluslararası kuruluşun temsilcilerinin katılacağı konferans, İsrail ile Filistin arasında doğrudan barış görüşmelerinin yeniden başlatılmasını hedefliyor.

16 yıl önce