|

Emri Veliaht Prens verdi: Gün gibi aşikar!

ABD Dışişleri Bakanlığı’nda görevli adı açıklanmayan bir yetkili, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiğinin "gün gibi aşikar" olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 21/11/2018 Çarşamba
Güncelleme: 00:45 - 21/11/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
CIA'in Kaşıkçı cinayetine ilişkin raporunu hafta içinde Trump'a sunması bekleniyor.
CIA'in Kaşıkçı cinayetine ilişkin raporunu hafta içinde Trump'a sunması bekleniyor.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) konuyla ilgili raporunu gören ve adının açıklanmasını istemeyen yetkili, ABC News'e yaptığı açıklamada, cinayete Suudi liderliğinin dahil olduğuna dair çok güçlü bir fikir birliğinin bulunduğunu, bunu kimsenin tartışmadığını belirtti.

Yetkili, Kaşıkçı'nın ölüm emrini Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın verdiğinin "gün gibi aşikar" olduğu değerlendirmesini yaptı. Washington Post gazetesinin geçen hafta sonu yayınladığı haberinde, CIA'in, elindeki veriler ve değerlendirmeler ışığında gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi emrini bizzat Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştığı iddia edilmişti.

Gazete Muahmmed bin Selman'ın Washington Büyükelçisi olan kardeşi Halid bin Selman'ın da cinayete ilişkin bilgisi olduğunu yazmıştı. Eski bir CIA uzmanı Bob Baer de, Amerikan CNN televizyonuna yaptığı açıklamada, Cemal Kaşıkçı cinayetinde emri, Suudi Arabistan'da kontrolü elinde tutan Veliaht Prens Muhammed bin Selman'dan başkasının veremeyeceği yorumunu yapmıştı.

CIA'in Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin raporunu hafta içinde ABD Başkanı Donald Trump'a sunması bekleniyor. Raporun kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağı ise bilinmiyor.

#Donald Trump
#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
5 yıl önce