|

Dünyanın en uzun adamı Sultan'a Tayland'da büyük ilgi

Cihan
00:00 - 10/06/2012 Pazar
Güncelleme: 10:52 - 10/06/2012 Pazar
Yeni Şafak
Dünyanın en uzun adamı Sultan'a Tayland'da büyük i
Dünyanın en uzun adamı Sultan'a Tayland'da büyük i

“Dünyanın en uzun adamı” unvanını 246,5 santimetre boyuyla kazanan Mardinli Sultan Kösen, Tayland'ın turizm merkezi Pattaya şehrinde “Ripley'in ister inan, ister inanma" müzesinin açılışının 17. yıldönümü kutlamasına katıldı.

Dünyadaki en ilginç şeylere yer veren “Ripley'in ister inan, ister inanma" organizasyonunun Pattaya şehrindeki müzesinin açılışının 17. yıldönümü kutlandı. Etkinliğe dünyanın en uzun adamı Sultan Kösen de katıldı.

Guinness Rekorlar Kitabı'nda dünyanın en uzun adamı olarak önceden yer alan Çinli Bao Çi Shun'dan sonra 10,5 santimetre daha uzun olan Mardinli Sultan Kösen, 2,47 metrelik boyu ile dünyanın en uzun boylu insanı olduğunu ispatladı ve rekorlar kitabına adını yazdırdı. Dünyanın en uzun el ve ayakları da Sultan Kösen'e ait. Sultan Kösen'in elleri 27,5, ayakları ise 36,5 santim uzunluğunda.

29 yaşındaki Sultan Kösen, Pattaya'daki organizasyonun en ilgi çeken kişisi oldu. Kösen haricinde etkinliğe 7 ayrı dalda dünya rekorlar kitabına giren kişiler de vardı: Dünyanın en uzun adamı, dünyanın en uzun bayanı, kobra ile dans eden adam, elleri ile kızgın yağdaki tavukları alan adam, yüzünde çıkan saçlar ile kurtkız, akrep kraliçesi, akrep kralı, elleri ve ayakları olmadan resim çizen adam.

Tay halkının büyük ilgi gösterdiği organizasyonda sahneye çıkan Kösen ile Tay çocukları hatıra fotoğrafı çektirdi. 'İster inan, ister inanma' organizasyonunun sorumlusu Somporn Naksuertong sahnede Sultan Kösen'in yanında yer aldı. Bazen Kösen ile ellerini ve ayakkabılarını karşılaştıran Naksuertong aradaki farklılıktan etkilendi. Naksuertong, yaptığı konuşmada Sultan Kösen'i burada görmekten memnun olduklarını belirtti.

Cihan mikrofonuna konuşan Kösen, Tayland'da Türkiyeyi temsil etmenin gurur verici olduğu belirtti. Tayland'ı tam olarak gezemediği söyleyen Kösen, Tayland'ın güzel bir turistik ülke olduğunu ve bir daha Tayland'a gelip gezmek istediğinin altını çizdi. Türkiye'den 11 saat uzaklıktaki Tayland'da Türk okullarının da olduğunu öğrenen Sultan Kösen, Türk okullarının burada da olmasından sevinç duyduğunu belirtti.

12 yıl önce