|

Endonezya'da şiddetli deprem

Endonezya'nın doğusunda dün meydana gelen Richter ölçeğine göre 6,7 büyüklüğündeki depremde 3 kişi öldü, 45 kişi yaralandı.

Cihan
00:00 - 26/11/2007 Pazartesi
Güncelleme: 11:18 - 26/11/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Endonezya'da şiddetli deprem
Endonezya'da şiddetli deprem

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Rüstem Pakaya, merkez üssü Sumbawa adasındaki Raba şehrinden 44 kilometre uzaklıkta ve denizin 30 kilometre altında olan deprem nedeniyle, Dompu ve Bima bölgelerinde çok sayıda binanın çöktüğünü söyledi. Pakaya, hasar tespit ekibinin bölgeye gittiğini, acil yardım malzemelerinin Sumbawa adasına gönderilmesine başlandığını kaydetti.

Raba'daki polis yetkilisi Agung Prasetyo ise 30 saniye kadar süren depremin ardından panikleyen insanların tamamının evlerini terk ettiğini ifade etti.

Resmi haber ajansı Antara'da yer alan bir haberde de onlarca binanın yıkıldığı ya da hasara uğradığı belirtildi.

Dompu'daki hastane yetkilileri, en az 20 evin tamamen çöktüğünü aktardı. El Shinta radyosu ise Bima'da 100 evin oturulamaz hale geldiğini, halkın tsunami tehlikesinden dolayı yüksek yerlere panik içinde kaçtığını duyurdu.

Depremin meydana geldiği bölge, geçmişte ölümcül felaketlere sahne olmuştu. 1815 yılında Sumbawa'daki Tambora yanardağı patlamış, binlerce insan yaşamını yitirmişti. 1992'deki depremin ardından meydana gelen tsunami ise 2 bin'den fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

16 yıl önce