|

Endonezya'da uçak kazası: 49 ölü

Aa
00:00 - 7/03/2007 Çarşamba
Güncelleme: 10:04 - 7/03/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Endonezya'da uçak kazası: 49 ölü
Endonezya'da uçak kazası: 49 ölü

Endonezya'da 140 yolcu ve mürettebat taşıyan bir yolcu uçağının havaalanına inerken alev alması sonucu ilk belirlemelere göre 49 kişinin öldüğü bildirildi.


Endonezyalı yetkililer Boeing 737-400 tipi yolcu uçağın Endonezya'nın merkez adası Cava'daki Yogyakarta kenti havaalanındaki iniş pistine sert iniş yapması sonucu alev aldığını belirttiler.

Endonezya resmi haber ajansı Antara, ulusal havayolu şirketi Garuda'ya ait yolcu uçağının yerel saatle 07. 00'da (TSİ 02. 00) alev aldığını duyururken, havaalanı genel yöneticisi Bambang Sugito, El Shinta Radyosu istasyonuna yaptığı açıklamada, şu ana kadar 48 kişinin cesedinin uçaktan çıkarıldığını ve bir kişinin de kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiğini söyledi. Endonezya'dan yayın yapan Metro TV ise kazada yaralanan 60 kadar yolcunun yakındaki bir hastanede tedavi altına alındığını duyurdu.


Öte yandan Avustralya basınında yer alan haberde alev alan uçakta Avustralyalı yetkililer ile basın mensuplarının bulunduğu bildirildi. Haberde, Avustralyalı yetkililer ile gazetecilerin Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer'in bu hafta içinde Endonezya'ya yapacağı ziyaret nedeniyle Endonezya'ya giden uçakta bulundukları belirtildi.

Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı Sözcüsü Scott Bolitho da basında yer alan haberleri doğruladı.


'KAZA İLE İLGİLİ ÇELİŞKİLİ BİLGİLER VERİLİYOR'

Endonezya'da bu sabah meydana gelen uçak kazasıyla ilgili çelişkili bilgiler veriliyor.

Endonezyalı yetkililerin 49 kişinin öldüğünü belirtmesinin ardından, Garuda hava yolları toplam can kaybını 22 olarak açıkladı.

Garuda Hava Yollarının yazılı açıklamasında, "112 yolcunun kurtulduğu, 21 yolcunun öldüğü", mürettebattan ise "bir kabin görevlisinin öldüğü, 6 kişinin kurtulduğu" bildirildi. Uçakta 8 Avustralyalı, 2 Japon, 2 Bruneili ve 7 başka uyruklu yabancı yolcu olduğu belirtildi.


YOLCULAR ARASINDA DİPLOMAT VE GAZETECİLER DE VAR

Hava yolu sözcüsü Pujobroto, Cakarta'dan havalanan GA200 sefer sayılı Boeing 737-400 tipi uçakta 133 yolcu ve 7 kişilik mürettebat olduğunu, kazanın, yerel saatle 07. 00 (TSİ 02. 00) civarında meydana geldiğini söyledi.

Endonezya ulusal sağlık kriz merkezi başkanı Rüstem Pakaya da Garuda Hava Yolları'nın açıkladığı verileri doğruladı.

Yogyakarta havaalanına yaptığı aşırı sert inişin ardından yanan yolcu uçağında, Avustralyalı diplomat ve gazeteciler de bulunuyordu.

Avustralya makamları, diplomat ve gazetecilerin Avustralya Dışişleri Bakanı Alexander Downer'ın Yogyakarta ziyaretini izlemek üzere yolculuk yaptıklarını, uçakta bulunan Avustralyalılardan 5'inin yaralı kurtulduğunu, 4'ünün kaybolduğunu açıklamışlardı.










17 yıl önce