|

Erdoğan: 5 Ağustos'taki hadise kalleşçe bir saldırıdır

Venezuela-Türkiye İş Formu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Venezuela lideri Maduro'ya yönelik suikast girişimi ile ilgili, "5 Ağustos'ta meydana gelen elim hadise, Sayın Maduro ile birlikte Venezuela halkının bağımsızlık iradesine karşı kalleşçe bir saldırıdır. Venezuela halkının iradesini gasp etmeye yönelik bu tür teşebbüsleri asla tasvip etmediğimizin altını çiziyorum" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
20:39 - 3/12/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:18 - 3/12/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile birlikte katıldığı Türkiye-Venezuela İş Forumu'nda konuştu.


Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Venezuela'yı ülkemizin ortağı olarak görüyor, işbirliği ve dostluğumuza büyük önem veriyoruz. İlişkileri her alanda geliştirmeye gayret gösteriyoruz. Venezuela ile ekonomik ilişkilerimiz güçlü bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyelden en iyi şekilde istifade etmek istiyoruz.

Sayın Maduro ile ekonomik ilişkilerimizi nasıl ileriye taşıyabileceğimiz konusunu bugün ayrıca görüşeceğiz. Siz iş adamlarından büyük beklentilerimiz var. İstanbul'da başlattığımız süreci devam ettirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

"Venezuela halkının iradesine kalleşçe saldırı bir saldırıdır"

5 Ağustos'ta meydana gelen elim hadise, Sayın Maduro ile birlikte Venezuela halkının bağımsızlık iradesine karşı kalleşçe bir saldırıdır. Venezuela halkının iradesini gasp etmeye yönelik bu tür teşebbüsleri asla tasvip etmediğimizin altını çiziyorum.

Biz Venezuela'nın ihtiyaçlarının büyük bir ksımını karşılayabilecek imkana sahibiz. İş adamlarımıza büyük bir sorumluluk düşüyor."




#Recep Tayyip Erdoğan
#Venezuela
5 yıl önce