|

Erdoğan''ı ağırlamak istiyoruz

Fransa yerine İslam ülkelerini Mali''de görmek istediklerini söyleyen Yüksek İslam Konseyi Başkanı Dicko, ''Mali''yi ziyaret eden ilk başbakan olarak Erdoğan''ı misafir etmekten gurur duyacağız'' dedi.

BAMAKO (AA)
00:00 - 1/02/2013 Cuma
Güncelleme: 23:10 - 31/01/2013 Perşembe
Yeni Şafak
Erdoğan''ı ağırlamak istiyoruz
Erdoğan''ı ağırlamak istiyoruz

Mali''de Fransa''nın öncülüğünde askeri operasyonlar devam ederken, ülkenin Yüksek İslam Konseyi Başkanı İmam Mahmud Dicko''dan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan''a çağrı geldi. Erdoğan''ın Somali temaslarını hatırlatan Dicko, ''Kendisini bize destek vermek için ülkemizde görmek istiyoruz. İslam dünyasını temsilen Mali''yi ziyaret eden ilk başbakan olarak Erdoğan''ı misafir etmekten gurur duyarız'' dedi. Batı Afrika ülkelerinden Mali''de, bölgesel şartların dünya kamuoyunda yansıdığından daha farklı olduğunu dile getiren Dicko, şunları söyledi: ''Keşke İslam ülkeleri de burada olsaydı. Yeraltı kaynaklarımızı onlar işletseydi. Yıllarca buraya gelen kimse olmadı. Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, Bamako''da bir cami inşaatına başladı. Türkiye, Mali ilişkilerinde somut bir adım atılmış oldu.''

TÜRK ASKERİ BURADA OLSA...

Dicko, Türkiye''den gelecek askeri desteği de ülkelerinde görmek isteyeceklerini kaydeden Mali Yüksek İslam Konseyi Başkanı, '''Burası İslam toprakları. İslam dünyasının en muktedir gücü olan Türk askerinin burada olması gerekirdi. Fransa zaten yıllardır ülkemizde, şimdi de askeri gücüyle gelmiş oldu''' dedi.

''İslam ülkelerine imdat sesimizi duyuramadık''

İslam dünyasından gerekli desteği alamadıklarını ifade eden Dicko, ''Fransız müdahalesini destekliyoruz. Devletin imkanları kısıtlı ve yetersiz.

Mali Hükümeti, kuzeydeki olayları çözmede yetersiz kaldı. Fransız müdahalesinden sonra komşu ülkelerden yardım gelmeye başladı'' dedi. Dicko, Mali''nin büyük bir çatışmaya sürüklendiği günlerde, herkese yardım çağrısı yaptıklarını, ancak sadece Fransa''nın ülkede etkinlik gösterdiğini söyledi.


11 yıl önce