|

Ermenistan Parlamentosu Türk gazetecileri ağırladı

Ermenistan parlametontosu ilk kez kapılarını Türkiyeli gazetecilere açtı. Meclis Başkan Yardımcısı Samvel Nikoyan, “Bu ilişkiler var ama keşke parlemento arasında da olsa” dedi.

Ergün Çolakoğlu
00:00 - 26/05/2009 Salı
Güncelleme: 02:23 - 26/05/2009 Salı
Yeni Şafak
Ermenistan Parlamentosu Türk gazetecileri ağırladı
Ermenistan Parlamentosu Türk gazetecileri ağırladı

Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Heinrich Böll Vakfı'nın organize ettiği "Türkiye-Ermenistan Gazeteci Diyalog Projesi" kapsamında Türkiye'den 10 gazeteci Ermenistan parlamentosunu ziyaret etti. Ekim 1999'daki sekiz kişinin öldüğü kanlı baskınla hatırlanan Ermenistan parlametontosu bağımsızlığını ilan ettiği günden beri ilk kez kapılarını Türkiyeli gazetecilere açtı.

1947 yılında yapılan parlamentoda, 131 milletvekili bulunuyor. Mecliste yüzde 5 sınırını aşan beş parti var. Gazetecileri meclisin Basın Enformasyon Sekreteri Marov Asatyan karşıladı.

İKİ HALK BİRBİRİYLE DOST

Asatyan 20 yıldır görevli olduğu mecliste ilk kez Türkiye'den gazetecileri ağırladıklarını belirterek, "Umarım ziyaretiniz, Türkiye-Ermenistan arasında olumlu etki yapar" diye konuştu. Meclis Başkan Yardımcısı Samvel Nikoyan da koridorda rastladığı gazetecilere "Buraya gelmeniz çok güzel. Türk ve Ermeni halkları arasında da güzel ilişkiler var ama keşke parlementolar arasında da olsa" dedi.

15 yıl önce