|

Ermenistan seçime gidiyor

Ermenistan Merkez Seçim Komisyou (MSK), ülkede 19 Şubatta yapılacak cumhurbaşkanı seçimlerine 9 adayın katılacağını açıkladı.

Aa
00:00 - 18/01/2008 Cuma
Güncelleme: 18:09 - 18/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Ermenistan seçime gidiyor
Ermenistan seçime gidiyor

MSK açıklamasına göre, seçimlere katılacak adaylar ve temsil ettikleri parti veya gruplar şunlar:

Orinats Yerkir partisi lideri ve eski Parlamento Başkanı Artur Bağdasaryan, Ulusal Birlik lideri Artaşes Gegamanyan, Halkın Partisi lideri Tigran Karapetyan, Ulusal Demokratik Birlik lideri Vazgen Manukyan, bir süre Yukarı Karabağ'daki işgal yönetiminde yer alan Armen Melikyan, Daşnaksutyun partisinden Parlamento Başkan Yardımcısı Vahan Hovhannisyan, Başbakan ve Cumhuriyetçi Parti lideri Serzh Sarkisyan, ülkenin ilk Cumhurbaşkanı Levon Ter Petrosyan ve Ulusal Uzlaşı lideri

Aram Harutyunyan. Merkezi Erivan'da bulunan Mediamax ajansının haberine göre, açıklanan seçim takvimi doğrultusunda adayların seçim kampanyaları, 21 Ocak-17 Şubat 2008 tarihleri arasında yürütülecek. Seçimlerin özellikle Sarkisyan ile Ter Petrosyan arasında geçmesi beklenirken, adaylardan bazılarının süreç içinde yine bu iki adaydan biri lehine geri çekilmeleri de öngörülüyor. MSK, seçimlere AGİT yönetimi ve üyesi ülkelerle Avrupa Konseyi Parlementer Asamblesi, BDT gibi çeşitli uluslararası kurum ve kuruluşlardan gözlemci gönderilmesini istediklerini de bildirdi.

16 yıl önce