|

Ermenistan seçimini yaptı

Ermenistan'da yapılan cumhurbaşkanı seçimini , yüzde 58,64'lük oranla mevcut cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan kazandı. Eski Dışişleri Bakanı Hovhannisyan ise, Merkez Seçim Kurulu'nun sonuçlarına göre yüzde 35 oy alarak ikinci sırada görünmesine rağmen 'zaferini' ilan etti.

Aa
00:00 - 19/02/2013 Salı
Güncelleme: 10:21 - 19/02/2013 Salı
Yeni Şafak
Ermenistan seçimini yaptı
Ermenistan seçimini yaptı

Ermenistan'da dün yapılan cumhurbaşkanı seçimini, şimdiki cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan kazandı.İkinci kez seçilen Sarkisyan, 5 yıl daha cumhurbaşkanlığı görevini yürütecek.

Ermenistan Merkez Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, oyların tamamı sayıldı. Sarkisyan yüzde 58,64'lük oranla ilk sırada yer aldı. Seçimleri ikinci sırada bitiren ise yüzde 36,75 ile eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan oldu. Eski Başbakan ve Özgürlük Partisi Genel Başkanı Hrant Bagratyan yüzde 2,15 ile üçüncü, Milli İrade Birliği Başkanı Paruyr Hayrikyan ise yüzde 1,3 ile dördüncü sırada yer aldı.

Halk bilimci Vardan Serdakyan, siyaset bilimci Andreas Gukasyan ve Sözde Yukarı Karabağ yönetimi eski Dışişleri Bakanı Arman Melikyan'ın oy oranları ise yüzde 1'e ulaşmadı.

Seçimlere katılım yüzde 60'ta kalırken, resmi sonuçların 25 Şubat'ta açıklanacağı bildirildi.

MUHALİF ADAY DA ZAFER İLAN ETTİ

Eski Dışişleri Bakanı ve Miras Partisi Genel Başkanı Raffi Hovhannisyan, Merkez Seçim Kurulu'nun sonuçlarına göre yüzde 35 oy alarak ikinci sırada görünmesine rağmen 'zaferini' ilan etti.

Erivan'da basın mensuplarına açıklamada bulunan Hovhannisyan, 'Tüm rakiplerime saygım var, hepsinin üstünde Karabağ'da verdiği özgürlük mücadelesi ve ülkeyi geliştirdiği için Sarkisyan'a saygım var. Onun ismi Ermenistan tarihinde aynen kalacak. Sarkisyan, halkın zaferini tanıyan ilk cumhurbaşkanı olmalı' ifadesini kullandı.

11 yıl önce