|

Esed ateşkese rağmen saldırdı

Esed rejimi ateşkes kararına rağmen Doğu Guta'daki sivil yerleşimlerden Duma, Beyt Sava ve Merc bölgelerine topçu atışları düzenlemeye başladı. Saldırılarda bir sivil öldü, çok sayıda sivil yaralandı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in, talimatıyla "insani koridor" açılması için ateşkes uygulaması başlamıştı.

Yeni Şafak
11:15 - 27/02/2018 Salı
Güncelleme: 12:25 - 27/02/2018 Salı
AA
Esed ateşkesi ihlal etti.
Esed ateşkesi ihlal etti.

Esed rejimi, BMGK kararı ve Rusya'nın ateşkes ilanına karşın Doğu Guta'ya saldırdı.

Suriye'de Esad rejimi ve Rusya'nın uzun süredir muhaliflere karşı operasyon yürüttüğü Şam yakınlarındaki Doğu Guta'da beş saat sürecek ateşkes sabah 09.00'da başladı. Ancak, Esad rejimi, BMGK kararı ve Rusya'nın ateşkes ilanına karşın Doğu Guta'ya saldırdı.

  • Suriye'de başkent Şam kırsalında bulunan Doğu Guta'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in talimatıyla bölgede yerel saatle 09.00 ve 14.00 arasında saldırılara ara verilmesi bu sabah uygulamaya başlanmıştı.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, dün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Doğu Guta'da "insani mola" talimatı verdiğini belirterek, "Söz konusu talimat doğrultusunda sivil kayıpların yaşanmaması için yarından itibaren Doğu Guta'da her gün saat 09.00 ila 14.00 arasında insani mola verilecek" demişti.


BM 30 günlük ateşkes öngörüyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Cumartesi günü kabul ettiği bir karar, Suriye'nin tümünde 30 günlük bir ateşkes öngörüyor.

Sekizinci yılına girmek üzere olan Suriye iç savaşında yüz binlerce insan öldü ve 23 milyon nüfusun yarısı evlerinden edildi.

#Doğu Guta
6 yıl önce