|

Esed PKK’nın emanetçisi

PKK’lı teröristler, Zeytin Dalı öncesi Afrin’de örgüte biat edenler ve kendi akrabalarını korumak için bunları Esed rejimi kontrolündeki Halep’e yerleştirirken, PKK’ya boyun eğmeyen sivilleri ise silahların önüne attı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/02/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:18 - 17/02/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Geçtiğimiz günlerde PKK’ya katılmak üzere Afrin’e giren konvoy böyle görüntülenmişti.
Geçtiğimiz günlerde PKK’ya katılmak üzere Afrin’e giren konvoy böyle görüntülenmişti.

Bölücü örgüt, Esed’e ‘emanet’ gönderdiği yakınlarını, operasyonlar bittikten sonra Afrin’e tekrar getirmeyi planlıyor. Bu durum Esed-PKK işbirliğinin son örneği olarak gösteriliyor. Bölgede binlerece aile, sırf PKK’ya destek vermedikleri için tehlike bölgesinde zorla tutuluyor. Teröristler, bu ailelerin ilçeyi terk etmesine izin vermiyor. Afrin’deki masum sivilleri canlı kalkan olarak kullanmaktan çekinmeyen teröristlere karşı Mehmetçik ise adeta kılı kırk yararak hareket ediyor. Operasyonlar tüm risklere rağmen ‘sıfır sivil zayiatı’ hassasiyetiyle yürütülmeye devam ediyor.

  • Afrin’de PKK karşıtı binlerce aileyi canlı kalkan olarak kullanmak için alıkoyan teröristlere Ayn el-Arab, Ras’ul Ayn ve Kamışlı’dan militan desteği geliyor. Geçtiğimiz günlerde PKK’ya katılmak üzere Afrin’e giren konvoy böyle görüntülenmişti.
#Afrin
#PKK
#Esed
#Terör
6 yıl önce