|

'Esed rejiminin katliamları 20. yüzyılın suçlarını anımsatıyor'

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Esed rejiminin Suriye'de gerçekleştirdiği katliamları örtbas etme girişiminin, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsattığını söyledi.

Yeni Şafak
09:04 - 16/05/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 09:14 - 16/05/2017 الثلاثاء
AA
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley
ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de rejimin Saydnaya Hapishanesinde binlerce insanı öldürüp cesetlerini saklamak için krematoryumda yakmasına ilişkin, "Esed'in krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." ifadesini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı: Esed rejimi binlerce insanı öldürüp fırınlarda yaktı

Haley, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Esed rejimin sistematik bir şekilde ve vahşice kendi halkına karşı terör estirdiğini ifade etti.

Nikki Haley, "Esed'in krematoryumda toplu katliamları örtbas etme girişimi, 20. yüzyılın insanlığa karşı en büyük suçlarını anımsatıyor." değerlendirmesini yaptı.

"Rusya'nın da bize katılma zamanı geldi"

Bu vahşetten Esed'in sorumlu olduğunu ancak Rusya ile İran'ın da bu barbarlığın ağır yükünü taşıdığını belirten Haley, bu iki ülkenin kaçırma, işkence, yargısız infaz, hava saldırıları, varil bombaları ve kimyasal silah saldırılarına yardım ettiğini savundu.

Bütün dünyanın Suriye rejiminin vahşetinin farkında olduğunu vurgulayan Haley, "Rusya'nın da bize katılma zamanı geldi." açıklamasında bulundu.

#ABD
#Rusya
#Nikki Haley
#Esed rejimi
#BM
٪d سنوات قبل