|

Eski CHP vekili firari FETÖ’cü Aykan Erdemir ABD'ye yalvardı: Kabil Havalimanı’nı Erdoğan’a bırakmayın

FETÖ'den hakkında yakalama kararı bulunan firari eski CHP vekili Aykan Erdemir, ABD Başkanı Joe Biden’e, Afganistan'daki Kabil Havalimanı'nın işletilmesi ve güvenliğinin Türkiye’ye bırakılmaması için çağrı yaptı. "Havalimanı, Türk Cumhurbaşkanına verilmemeli" diyen Erdemir, "Türkiye’nin teröristlere destek verdiği" iftirasını attı.

10:15 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 10:30 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Aykan Erdemir
Aykan Erdemir

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) vekili ve firari FETÖ sanığı Aykan Erdemir, Newsweek’te kaleme aldığı ve Türkiye karşıtı faaliyetleriyle bilinen Washington merkezli Demokrasileri Savunma Vakfı'nın (FDD) internet sitesinde de yayımlanan yazısında Türkiye’yi hedef aldı.

ABD BAŞKANINA ÇAĞRI YAPTI

Erdemir, Afganistan’daki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesi ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik Türkiye ile ABD arasındaki görüşmelerle ilgili yazısında, ABD Başkanı Joe Biden’a çağrıda bulundu.

"TÜRKİYE'YE BIRAKILMASIN"

"Havalimanını Türk Cumhurbaşkanına emanet etmek pek akıllıca bir seçim olmayabilir" diyerek Havalimanı’nın Türkiye’ye bırakılmamasını istedi.

TÜRKİYE'YE TERÖR İFTİRASI

Türkiye’nin Rusya’dan S-400 satın aldığını hatırlatan Erdemir, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın terör örgütlerine destek verdiği" yalanını gerekçe olarak sundu.


#fdd
#aykan erdemir
#türkiye
#afganistan
#kabil havalimanı
#joe biden
#abd başkanı
#firari
#fetöcü
#chp
#milletvekili
#cumhurbaşkanı erdoğan
3 yıl önce