|

Eski PKK'lı peşmerge albayı olmuş

Fransız Le Monde gazetesi, yıllarca terör örgütü PKK'da üst düzey görev alan "Mazlum" adlı bir kişinin, Peşmerge'ye katıla rak “Albay" rütbesi aldığını yazdı. Gazete, "Mazlum”a göre, "3 bin kadar PKK'lı eski militanın Kuze Irak'ta barındığını" belirtti.

Anka
00:00 - 31/10/2007 Çarşamba
Güncelleme: 12:15 - 31/10/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Eski PKK'lı peşmerge albayı olmuş
Eski PKK'lı peşmerge albayı olmuş

Fransız Le Monde gazetesi, yıllarca PKK örgütünde üst düzey bir görev yürüten “Mazlum” adlı bir kişinin Peşmerge gücünde albay rütbesiyle görev yaptığına dikkat çekti.

Gazetenin Kuzey Irak'ta bulunan muhabiri Guillaume Perrier, yıllarca PKK örgütünde üst düzey bir görev yürüttükten sonra Peşmerge gücüne katılan “Albay Mazlum”un öyküsünü yansıtırken, “pişman olan ve olmayan” 3 bin kadar eski PKK üyesi Türk vatandaşının Kuzey Irak'ta barınak bulduğunu yazdı.

Gerçek adının “Mazlum” olmadığı belirtilen 'Peşmerge Albayı'nın Tunceli'de bir Alevi aileden geldiğini yazan Perrier, Mazlum'un, 1996 yılına kadar PKK örgütünün Avrupa'da üst düzey sorumlulardan biri olduğunu anlattı.

PKK'DAN KAÇTI PEŞMERGE OLDU

Albayın, PKK'dan uzaklaştığını ve 1999 yılından beri PKK ile resmen bir bağının kalmadığını yazan Perrier, Kuzey Irak'taki yerel yönetimin ona daha iyi imkanlar sunduğunu vurguladı ve 'Mazlum'un ayda 400 dolar maaş aldığını yazdı.

“Mazlum Albay”, PKK tarafından “fazla reformcu” bulunduğunu, Abdullah Öcalan tarafından “küçük düşürüldüğunü” anlatırken, "Öcalan'ın bir diktatör olduğunu anladım, örgüt içerisinde bazı politikalarını eleştiremiyorduk” dedi.

PKK EN İYİSİ BURADAN GİTSİN

"Kürt yönetimi ve Mazlum Albay için PKK, Kürdistan'ta sağlanan çok kırılgan istikrarı tehdit eden ve can sıkan bir kuzen haline geldi” yorumunu yapan gazeteye konuşan KDP'nin önde gelenlerinden eski general Mohammed Muhsin de, "PKK'lılar, Türkiye'ye bizi tehdit etmek için bahane oluşturuyor. PKK, bizim ülkemizi de düşünmeli. En iyisi buradan gitsin” diye konuştu.



17 yıl önce