|

Facia kaçak akaryakıttan

Kırım açıklarında, Kerç Boğazı’nda bir Türk firmasına ait iki gemide yaşanan facianın altından kaçak LPG transferi çıktı. ABD ile Ukrayna’nın yaptırım uyguladığı iki gemi, uluslararası sularda LPG transferi yaparken yangın çıktığı öğrenildi. Patlamada aralarında Türklerin de bulunduğu 14 kişi hayatını kaybetmişti.

Şahin Şen
04:00 - 23/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 00:43 - 23/01/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
Can pazarının yaşandığı olayda, gemilerden biri alev topuna dönüştü.
Can pazarının yaşandığı olayda, gemilerden biri alev topuna dönüştü.

Kırım açıklarında, Kerç Boğazı yakınlarında bir Türk firmasına ait iki gemide yaşanan facianın altından kaçak LPG transferi çıktı. Önceki gün Kırım açıklarında seyreden Tanzanya bayraklı ‘Kandiy’ ve ‘Maestro’ isimli gemilerde önce yangın çıkmış andından da büyük bir patlama yaşanmıştı. İki gemide 16’sü Türk, 31 denizci bulunduğu açıklanmıştı.

KURTARILANLARIN 8’İ TÜRK

  • Facianın sebebi dün netleşti. Edinilen bilgiye Suriye’deki faaliyetleri ve Kırım’a izinsiz giriş çıkış yaptığı için ABD ile Ukrayna tarafından yaptırım uygulanan iki gemi, uluslararası sularda uygunsuz şartlarda LPG transferi yaparken yangın çıktı. Statik elektrikten kaynaklanan yangından saniyeler sonra da şiddetli bir patlama yaşandı. Patlamada 14 kişi öldü, 12 kişi kurtarıldı, 5 kişi ise kayıp. Kurtarılanlardan 8’i Türk. Diğer Türklerin akıbeti konusunda ise açıklama yapılmadı.

Kırım Haber Ajansı Genel Yayın Yönetmeni Aydın Taş da kayıp denizcilerin bulunması için arama çalışmaların sürdüğünü söyledi. Taş, ‘Maestro’ isimli geminin Marmara Ereğlisi’nden kalktığı, bir hafta boyunca Kerç Boğazı açıklarında uluslararası sularda manevra yaptıktan sonra diğer gemi ile bir araya geldiğinin belirlendiğini söyledi.

#Kırım
#Kerç Boğazı
#LPG
#Kaçak
5 yıl önce