|

Fas'tan Filistin'e destek: Özgürlüğüne kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz

İşgalci İsrail'in şehit ettiği 15 kişi hakkında taziye mesajı yayınlayan Fas Başbakanı Osmani, Filistin halkının özgürlüğüne ve bağımsız bir devlete kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini belirtti.

Yeni Şafak
08:54 - 31/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 08:59 - 31/03/2018 Cumartesi
AA
Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani
Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani

Fas Başbakanı Sadeddin el-Osmani, Filistin halkının özgürlüğüne ve bağımsız bir devlete kavuşacağı günü sabırsızlıkla beklediklerini bildirdi.

Osmani, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, Gazze’de "30 Mart Toprak Günü" dolayısıyla düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü”nde İsrail tarafından şehit edilen 15 Filistinli için taziye mesajı yayımladı.

  • Şehitlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Osmani mesajında, "Filistin Sağlık Bakanlığına göre siyonist İsrail ile çatışmalarda 15 şehit ve 1400'ün üzerinde yaralı var. Filistin halkının özgürlüğüne ve bağımsız bir devlete kavuşacağı günü sabırsızlıkla bekliyoruz." ifadesine yer verdi.

İsrail'in 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymasının ardından yaşananların anıldığı "Toprak Günü"nde, Filistinli grupların günler öncesinden yaptığı "Büyük Dönüş Yürüyüşü" çağrısına katılmak için halk sabahtan itibaren sınıra akın etmişti.

Gazze sınırındaki Filistinlilere gerçek mermi ile saldıran işgalci İsrail askerleri, 15 Filistinliyi şehit etmiş, işgal altındaki Batı Şeria ve Gazze’deki saldırısında ise yaklaşık bin 400 Filistinliyi yaralamıştı.

#Filistin
#Toprak Günü
#Sadeddin el-Osmani
6 yıl önce