|

Federasyonu tanımıyoruz

STM, PKK uzantısı PYD’nin federasyon ilanını tanımadığını duyurdu. Başkan Mustafa da, “Cenevre barış görüşmelerinin yapıldığı bir dönemde federasyon kurma çabaları zamanlama olarak çok manidar” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/03/2016 Cumartesi
Güncelleme: 03:40 - 19/03/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Suriye Türkmen Meclisi (STM), terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin federasyon ilanını tanımadığını duyurdu. STM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Suriye Türkmenleri'nin tek temsilcisi Suriye Türkmen Meclisi olarak, Suriye halkına zulmeden rejim ve müttefikleri ile dirsek teması içinde olan, varlığını ancak küresel güçlerin gölgesinde ve himayesinde idame ettirebilen PYD/YPG ve türevleri tarafından ilan edilen sözde 'Kuzey Suriye Federasyonu'nu tanımıyoruz."



ZAMANLAMA MANİDAR


STM Başkanı Abdurrahman Mustafa, “PYD'nin, Suriye muhalefetinin tamamının katıldığı Cenevre barış görüşmelerinin yapıldığı bir dönemde federasyon kurma çabaları zamanlama olarak çok manidar" dedi. RIA Novosti ajansına konuşan Rusya'da faaliyet gösteren Kürt Sivil Toplum Kuruluşları Uluslararası Birliği Başkanı Merab Şamoyev, “Suriye anayasası ülkenin federal bir cumhuriyet olduğunu belirtmeli, aksi halde Kürtler bağımsızlıklarını ilan etmek zorunda kalır" dedi.


#Suriye Türkmen Meclisi
#pyd
#pkk
#Cenevre barış görüşmeleri
8 yıl önce