|

FETÖ malikanesinin üzerinde pankartla uçtular

Tam 2 yıl önce Türkiye'nin en uzun gecesini yaşanmasının başmimarı FETÖ lideri Gülen'in yaşadığı Pensilvanya semalarından ilginç bir görüntü yansıdı. Gülen'in malikanesinin üstünden geçen uçaklar, "Gülen'i iade edin" yazılı pankartlar dalgalandırdı.

Yeni Şafak
20:39 - 15/07/2018 Pazar
Güncelleme: 23:23 - 15/07/2018 Pazar
Yeni Şafak
Anadolu Ajansı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı, ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki terör kampını havadan görüntüledi.
Anadolu Ajansı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı, ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki terör kampını havadan görüntüledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin mimarı FETÖ örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'in yaşadığı ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki çiftliğin üstünde "Gülen’i iade edin" yazılı pankartlı uçaklar uçuyor.

  • Türk Amerikan Yönlendirme Komitesi (TASC) tarafından organize edilen bu protestoda, toplam 3 uçak yer alıyor. 3 saat boyunca uçacak olan uçakların taşıdığı pankartlarda İngilizce "Gülen 251 masum insanın canına kast ettiği için aranıyor","Gülen 15 Temmuz’u organize etti","Gülen’i iade et, suçunu itiraf ettir" yazıyor...



15 Temmuz darbe girişinin ikinci yılında, teröristbaşı Gülen'in Pensilvanya'daki korunaklı çiftliğinin önünde protesto gösterilerinin düzenlenmesi bekleniyor.


Türkiye'nin 15 Temmuz'dan sonra ABD’den en önemli talebi FETÖ elebaşı Gülen’in Türkiye'ye iade edilmesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminin ardından ABD yönetiminden Gülen’in iade edilmesini istedi. Bu süreçte Türkiye bir yandan Gülen’in iadesi için ilgili kanıtları ABD makamları ile paylaşırken, diğer yandan da ABD yönetimi ile doğrudan görüşmeler yapmaya başladı.

Adalet Bakanlığı tarafından hazırlanan deliller, toplu şekilde ABD'ye ulaştırılsa da, ABD her defasında Gülen'in iadesini yokuşa sürüyor...



#Pensilvanya
#Fetullah Gülen
#ABD
#FETÖ
#15 Temmuz
6 yıl önce