|

FETÖ’yü anlattı

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, New York'taki temasları kapsamında mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Çavuşoğlu, görüşmelerinde ikili ilişkilerin yanı sıra FETÖ'nün amaçları ve tehlikelerini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 00:12 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

BM Genel Kurulu için New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, temaslarını sürdürdü.


Çavuşoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri İyad Emin Medeni tarafından verilen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda, Medeni ve diğer İslam ülkelerinin temsilcileriyle bir süre sohbet eden Çavuşoğlu, ardından Mali, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Fildişi Sahili ve Paraguay Dışişleri Bakanları ile ikili görüşmelerde bulundu.



MALİ'DEN DARBEYE KINAMA


Çavuşoğlu, Mali Dışişleri Bakanı Abdoulaye Diop'a darbe girişimi, FETÖ'nün amaçları ve yapılanması hakkında bilgi verdi. Mali Dışişleri Bakanı ise seçilmiş hükümete destek verdiklerini belirterek darbe girişimini kınadı.


Çavuşoğlu, Çek mevkidaşı Lubomir Zaoralek'e darbe girişimi ve sonrasındaki gelişmeler hakkında bilgi verdi ve FETÖ ile mücadelenin önemine dikkati çekti. Kenya Dışişleri Bakanı Amina Muhammed görüşmesinde ise Bakan Çavuşoğlu, FETÖ yapılanmasıyla ilgili bilgi verip faaliyetlerinin durdurulmasının önemine vurgu yaptı.



#FETÖ
#Mevlüt Çavuşoğlu
8 yıl önce