|

Fildişi Sahili'nde etnik çatışma: 33 ölü

Fildişi Sahili Hükümet Sözcüsü Bruno Kone, Lobi etnik grubu ile hayvancılıkla uğraşan Peul etnik grubu arasında çıkan etnik çatışmalarda 33 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Kone, güvenlik güçleri de dahil 52 kişinin yaralandığını belirtti.

Yeni Şafak
11:41 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 15:13 - 7/04/2016 Perşembe
AA

Bruno Kone, Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda, ülkenin kuzeydoğusunda Bouna bölgesinde tarımla uğraşan Lobi etnik grubu ile hayvancılıkla uğraşan Peul etnik grubu arasında 19-25 Mart'ta çıkan çatışmalarda 33 kişinin öldüğünü, güvenlik güçleri de dahil 52 kişinin yaralandığını belirtti.



Kone, 2 bin 600'e yakın kişinin çatışmalar nedeniyle bölgeden kaçtığını ve olayların büyümemesi için Bouna'ya çok sayıda güvenlik gücü konuşlandırdıklarını söyledi.



27 Nisan'da bakanlarla toplantı


Devlet Başkanı Alassane Vattara'nın gelecek günlerde Bouna'yı ziyaret edeceğini de dile getiren Kone, etnik çatışmalara etkili bir çözüm bulmak amacıyla 27 Nisan'da bakanlarla bir toplantı düzenleneceğini kaydetti.



Yerel yetkililer çatışmaların, Peul grubunun sürülerinin, Lobilere ait tarlalara zarar vermesi sonucu çıktığını belirtti.



#Fildişi sahili
#etnik çatışma
8 yıl önce