|

Filipin ordusunda kırmızı alarm

Filipin ordusu, hükümet karşıtı Filipinler Komünist Parti (CPP)'nin kurucusu Jose Ma. Sison'un Hollanda'da yakalanmasının ardından CPP'nin silahlı kolu Yeni Halk Ordusu (NPA)'nın ülkede eylemler yapabileceği ihtimali üzerine kırmızı alarma geçti.

Cihan
00:00 - 29/08/2007 Çarşamba
Güncelleme: 16:07 - 29/08/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Filipin ordusunda kırmızı alarm
Filipin ordusunda kırmızı alarm

Sison tarafından 1968 yılında kurulan CPP'nin silahlı kolu olan NPA, kurulduğu yıldan beri 6 bin 300 silahlı üyesi ile Filipinler'in her bölgesinde hükümetle çatışıyor.

Filipinler Silahlı Kuvvetler Şefi General Hermogenes Esperon Jr, "Joma Sison yakalandı. Biz CPP/NPA tarafından bir saldırıya karşı hazırlıklı olmak istiyoruz." dedi. General, henüz söz konusu militanlardan bir saldırı gelmediğini ancak Filipin askerlerinin her ihtimale karşın, saldırılara hazırlıklı olması gerektirdiğini bildirdi.

Sison, Hollanda'da cinayet suçlaması ile yakalanarak gözaltına alındı. Hollanda'da Salı günü güvenlik görevlileri tarafından yakalanan Sison, NPA'da 2003-2004 yılları arasında çalışan yardımcıları Romulo Kintaar ve Arturo Tabara isimli kişileri öldürmekle suçlanıyor.

17 yıl önce