|

Filipinler'de askere pusu: 6 ölü

Filipinler''in güneyindeki Mindanao adasında silahlı bir grup tarafından askeri araca kurulan pusuda 2 asker öldürüldü. Çatışmada 5 saldırganın da öldüğü bildirildi.

Cihan
00:00 - 13/07/2013 Saturday
Güncelleme: 15:14 - 13/07/2013 Saturday
Yeni Şafak
Filipinler'de askere pusu: 6 ölü
Filipinler'de askere pusu: 6 ölü

Filipinler ordusu sözcüsü Albay Dickson Hermoso, silahlı bir grubun Mindanao adasının güneyinde askeri araca pusu kurduğunu söyledi. Albay Hermoso, saldırı sonucu 2''si ağır 6 askerin yaralandığını ifade etti. Ağır yaralı 2 asker, tüm müdahalelere rağmen olay yerinde can verdi.

Saldırıdan sonra başlayan kovalamacada pusu kuran gruptan 5 kişi ölü ele geçirildi. Albay Hermoso, saldırının Bangsamoro İslami Özgürlük Savaşçıları (BIFF) grubu tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

BIFF, ülkenin en büyük Müslüman grubu Moro İslami Kurtuluş Cephesi''nin (MILF) Filipinler hükümeti ile yaptığı barış görüşmelerine karşı çıkıyor. BIFF''in lideri Ameril Umbrakato''nun, barış görüşmelerine karşı çıktığı için 2011''de MILF''ten uzaklaştırıldığı ifade ediliyor. BIFF, 6 Temmuz''da da barış görüşmelerini sabote etmek için bir girişimde bulunmuş, çatışmada 5 asker ve 3 saldırgan ölmüştü.

Filipinler hükümeti, MILF ile 15 Ekim 2012'de çerçeve barış anlaşması imzalamıştı. Bu anlaşma üzerine Filipinler''in güneyinde Müslümanların yaşadığı Mindanao adasında kalıcı barış anlaşması için görüşmeler başlamıştı. Filipinler hükümeti ile Müslüman grup arasından varılan anlaşma çerçevesinde Mindanao adasında Bangsamoro ismi verilecek özerk bölge kurulacak.

11 years ago